IMA I NOVO IME

Rimac Automobili predstavljaju serijski C_Two

Autor: Redakcija
event 31.05.2021.
Foto: Rimac Automobili / C_Two

Rimac Automobili predstavljaju finalnu verziju svojeg automobila C-Two koja bi, po njihovim najavama trebala dobiti i službeno ime jurilice. Već danima na društvenim mrežama kompanija objavljuje video isječke koji najavljuju novosti.

U opisu posljednje objavljenog videa stoji da bi, uz izvanrednu tehnologiju i iznimno inženjerstvo, konačna verzija vozila mogla imati još ekstremnije performanse te – novo ime.

C_Two je prvi put predstavljen na autosajmu u Ženevi 2018. gdje je u potpunosti oduševio automobilski svijet svojim performansama, ali i ugrađenom tehnologijom. Vozilo je opremljeno brojnim kamerama i senzorima te LIDAR-om, a kako je prošle godine u razgovoru za Top Gear otkrio direktor za autonomnu vožnju Rimac Automobila Saša Vražić, automobil će zahvaljujući umjetnoj inteligenciji moći i razgovarati s vozačem, a kada to bude potrebno, odnosno kada primijeti da je vozač previše uzbuđen ili pod stresom, ponudit će mu da kontrolu nad upravljanjem privremeno preuzme računalo, piše portal Zimo.hr

Ranije su već otkrili da bi vozače automobila budućnosti mogao dočekati ugodan razgovor s vozilom namijenjen smanjenju stresa u vožnji. Automobil će vozaču govoriti što treba raditi, kako iskoristiti sve mogućnosti koje automobil nudi, a u daljoj budućnosti i naučiti vozača kako da bude bolji.

Uz umjetnu inteligeniciju, C_Two će biti opremljen i s devet kamera, LIDAR-om, radarom i 12 ultrasoničnih senzora koji će sve svoje podatke slati u malo superračunalo koje će se nalaziti u samom automobilu. To znači da će svakog sata prikupiti oko 6 terabajta podataka, koje će trebati obraditi i analizirati, a za što će biti zaduženi algoritmi razvijeni u Rimcu i NVIDI-a Drive Pegasus platforma za superračunala.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!    Sve vijesti

    Podržava