Samsung se vratio na prvo mjesto na globalnom tržištu pametnih telefona

Autor: Redakcija
event 19.04.2024.
Foto: Shutterstock

Globalne isporuke pametnih telefona doživjele su snažan rast u prvom kvartalu 2024., čak 11 % više u usporedbi s prethodnom godinom, prema najnovijem istraživanju Canalysa. Ovaj porast isporuka odražava oživljavanje potražnje potrošača dok se globalno gospodarstvo nastavlja oporavljati od utjecaja pandemije.

Najznačajniji razvoj događaja je povratak Samsunga na poziciju vodećeg dobavljača pametnih telefona, s velikih 20 % udjela na tržištu. Ovo postignuće tvrtka može zahvaliti popularnosti serije Galaxy AI među potrošačima.

Slijedeći ga u stopu, Apple je osigurao drugo mjesto sa 16 % tržišnog udjela. Međutim, američki se tehnološki div suočio s izazovima na nekim strateškim tržištima, što je utjecalo na njegovu ukupnu izvedbu u ovom kvartalu.

Xiaomi se istaknuo kao treći najveći prodavač pametnih telefona, s tržišnim udjelom od 14 %. Uspjeh tvrtke potaknut je snažnom izvedbom njenog konkurentnog, nedavno lansiranog uređaja Redmi A3, koji je privukao potrošače.

U međuvremenu, Transsion je zadržao četvrtu poziciju s 10 % tržišnog udjela, demonstrirajući svoju stalnu prisutnost u konkurentnom okruženju pametnih telefona. Oppo je na kraju zaokružio prvih pet dobavljača s 8 % tržišnog udjela.

Screenshot: Canalys

Općenito, rast isporuka pametnih telefona naglašava otpornost mobilne industrije i njezinu sposobnost prilagodbe evoluirajućim preferencijama potrošača i tržišnoj dinamici. Kako se globalno gospodarstvo nastavlja oporavljati, proizvođači pametnih telefona spremni su iskoristiti sve veću potražnju za inovativnim uređajima s raznovrsnim značajkama.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava