APPLE

iPhone 13 podići će prodaju svih 5G mobitela, ali Samsungovi Flip i Fold opasna su konkurencija

Autor: Redakcija
event 14.09.2021.
Foto: Shutterstock

Apple će sutra predstaviti novi mobitel radnog naziva iPhone 13, od kojeg kompanija očekuje porast prodaje i zadržavanje prvog mjesta najprodavanijih mobitela na domicilnom tržištu. Velika promjena koju donosi iPhone 13 je prijelaz na Qualcommov x60 s postojećeg x55. Ta će značajka omogućiti kraću latenciju 5G mreže od one koju je omogućavao iPhone 12.


U ovom je trenutku oko 15 posto iPhone uređaja u svijetu prilagođeno 5G mreži i tu se očekuje veliki skok

Međutim Samsung je prema analitičarima ipak korak ispred Applea pa su njegovi novi modeli,
Samsung Galaxy Z Flip 3 i Galaxy Z Fold 3, opasna konkurencija. Modeli koji se prodaju u Hrvatskoj, a u nekim su telekomima već i rasprodani, ponudili su potpuno novi dizajn j inovacije koje, kažu analitičari, iPhone može nadmašiti.

Najnoviji podaci s američkog tržišta kažu da Samsung drži od 29 do 33 posto tržišta prodaje mobitela putem pretplate u tri najveća telekoma dok Apple drži od 58 do 69 posto. Apple je popularan kod mlađih potrošača visoke kupovne moći, a analitičari upozoravaju da se upravo toj skupini novi modeli Samsunga i obraćaju. Kažu svi su mobiteli slični, a ova dva modela su statement modeli koji govore o svojim vlasnicima pa mogu čak biti i statusni simbol pri čemu valja naglasiti i da im je cijena pala na razinu tek nešto višu od cijene ostalih modela u premium segmentu.

Sada je pak pitanje može li atraktivnosti mobitela pobijediti moć iMessage sustava i Appleovog softwarea? Zaključak je da će Fold privući takozvane kapetane digitalne industrije ili one koji to žele biti, ali da će u tehnokratskim krugovima iPhone i dalje ostati statusni simbol.

Analitičari pak procjenjuju i da bi novi proizvodi iz Applea i Samsunga mogli podići atraktivnost 5G gadgeta u cijelom svijetu pa čak i cijele industrije, a i generirati nova ulaganja.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!    Sve vijesti

    Podržava