OOKLA SPEEDTEST

Telemach ima najbržu 5G infrastrukturu u Hrvatskoj

Autor: Redakcija
event 19.05.2022.
Foto: Telemach

Povećava se broj korisnika 5G mreže u Hrvatskoj, a domaći telekom Telemach dobio je priznanje na Ookla Speedtestu za najbržu 5G infrastrukturu u državi.

Nakon što je osvojio titulu mobilnog operatera s najvećim 5G brzinama downloada i uploada na domaćem teritoriju, Telemach je dobio još jedno značajno priznanje od Ookle, svjetskog lidera u testiranju i analizi brzine i kvalitete interneta. Službeno im je dodijeljen certifikat da imaju najbržu 5G infrastrukturu u Hrvatskoj, na temelju analize stotina tisuća uzoraka od korisnika njihove mobilne mreže.

Tim povodom je o izgradnji 5G infrastrukture u našoj zemlji, broju korisnika koji je koriste i očekivanjima u poslovnom dijelu korištenja 5G mreže i povezivanju, između ostalog, s predsjednikom Uprave Telemach Hrvatska i Slovenija razgovarala novinarka Tanja Ivančić Belošević (Poslovni.hr).

Adrian Ježina konkurentnost Telemacha opisao je kao „konkurentnost koju smo mi donijeli i nadamo se da će našim sadašnjim i budućim korisnicima svidjeti kvaliteta usluge infrastrukture koje gradimo. […] Osim toga, donosimo i novu dinamiku cijena, koja definitivno pomaže našoj konkurentnosti.”

O smjeru u kojem Hrvatska ide što se tiče digitalnog razvoja Ježina je izjavio: „Mi se pomičemo, ne možemo reći da nije tako. Ali mi hodamo, konkurencija nam je cijeli svijet, a ima puno država koje trče. Nama su, po mom mišljenju, aspiracije premale. Mi bismo htjeli biti prosjek Europske Unije, a zašto? EU, u tom smislu, zaostaje za Amerikom i Azijom.” Predsjednik Uprave smatra da Hrvatska mora ciljati na više jer je sposobna napraviti „ogromne pomake u malo vremena” unatoč tome što je riječ o maloj državi.

Podsjetimo, krajem prošlog mjeseca Telemachov CEO Nenad Šlibar najavio je da tvrtka do početka turističke sezone planira pokriti cijelu Hrvatsku 5G signalom, omogućujući najnapredniju tehnologiju široj populaciji, neovisno o mjestu stanovanja.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava