POVIJESNA PREKRETNICA

Što će objaviti Rimac? Preuzima li Bugatti?

Autor: Redakcija
event 05.07.2021.
Foto: Shutterstock

Tvrtka Rimac Automobili na službenom Facebook profilu najavila je objavu vijesti koja će označiti veliku prekretnicu u povijesti tvrtke.

Novosti će objaviti točno u 20 sati, a može je se direktno pratiti na linku.

Što je sljedeće?

Ovdje u Rimcu nikad ne odmaramo. Nakon nedavnog lansiranja Nevere, najavljujemo sljedeću veliku prekretnicu u povijesti naše tvrtke. Pridružite nam se u ovome i gledajte prijenos uživo 5. srpnja u 20 sati – obratili su se javnosti.

U međuvremenu u Dubrovniku na Lovrijencu helikopterom su spustili dvije Nevere, novi automobil iz portfelja Rimac koji je izazvao pozornost svjetske javnosti. Jurilice, podsjetimo, mogu se naručiti po cijeni od dva milijuna eura, a bit će ih proizvedeno ukupno 150 primjeraka. Uz Nevere u Dubrovniku su primijećeni i Bugatti i Porsche automobil.

Što će Rimac objaviti?

Vijest bi se mogla ticati potencijalne 500 milijuna eura teške akvizicije automobilske kompanije Bugatti u joint venture s Porscheom. Kako je pisao 5G.hr Rimac bi nakon akvizicije imao 55 posto, a Porsche 45 posto dionica slavne automobilske tvrtke, a priču je indirektno potvrdio CEO Volkswagena Herbert Diess, kada je u ožujku rekao da Porsche i Rimac pripremaju partnerstvo u vezi s Bugattijem tako da Porsche ima manjinski udio u transakciji. Tada je pak naglasio i da ništa nije dogovoreno do kraja.

Legitimno, ali manje izgledno je da bi Rimac mogao najaviti izlazak na svjetsko tržište kapitala u idućoj godini. Svjetski su mediji, podsjetimo, pisali da Mate Rimac iduće godine priprema IPO s ciljem prikupljanja tržišne kapitalizacije od pet milijardi eura. Kompanija u ovom trenutku ima nekoliko velikih ulagača. Mate Rimac vlasnik je nešto više od 39 posto udjela, dok je drugi najveći dioničar tvrtke Porsche koji je nedavno povećao udjel na 24 posto plasirajući 83 milijuna dolara u tvrtku. U suvlasništvu su i Kia i Hyundai s udjelima manjim od 15 posto.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava