NOSIVI UREĐAJ SUTRAŠNJICE?

Startup bivših zaposlenika Applea najavljuje jedinstvenog AI asistenta koji možete nositi na sebi

Autor: Redakcija
event 26.10.2023.
Foto: Shutterstock

Razne funkcije AI Pin-a pokreće „kombinacija vlasničkog softvera i OpenAI-jevog GPT-4″ te je dizajniran da se može magnetski pričvrstiti na odjeću.

Humane, misteriozni hardverski i softverski startup koji su osnovala dva bivša Appleova direktora 2016., trebao bi izbaciti svoj prvi uređaj – bedž AI Pin – 9. studenog.

Zanimljivo je da je AI Pin već prepoznat kao jedan od „Najboljih izuma 2023.” časopisa Time i prije službene objave. Priznanje je bilo popraćeno kratkim opisom s ograničenim detaljima te istaknutom slikom uređaja.

AI Pin uključuje zanimljivu značajku pod nazivom Trust Light („svjetlo povjerenja”), koje svijetli kad god kamera, mikrofon ili drugi senzori uređaja aktivno snimaju podatke na bilo koji način.

Humane već nekoliko mjeseci diže prašinu oko AI Pin-a, počevši u travnju s TED govorom suosnivača Imrana Chaudhrija, koji je uključivao intrigantne demonstracije. Uređaj se također pojavio na Tjednu mode u Parizu, a dok se prvotno očekivalo da će Humane pružiti više informacija 14. listopada, službena objava je odgođena.

Chaudhri ga opisao AI Pin kao „novu vrstu nosivog uređaja i platforme” koji ne zahtijeva povezanost s pametnim telefonima ili drugim uređajima, što nameće brojna pitanja o tome kako će zapravo funkcionirati. S obzirom na Humaneov naglasak na AI sposobnostima uređaja, očito je da je integrirana određena tehnologija temeljena na velikom jezičnom modelu. Chaudhri, među ostalim bivšim zaposlenicima Applea u Humaneu, koristi tu poveznicu kako bi pozicionirao AI bedž kao revolucionarni proizvod.

Unatoč velikom iščekivanju nadolazećeg uređaja, Humane se suočava s oštrom konkurencijom u biznisu AI gadgeta. Rivali kao što je Rewind najavili su vlastiti hardver temeljen na umjetnoj inteligenciji, kao što je Rewind Pendant, koji nudi slične značajke svakodnevnog upravljanja. Nadalje, prema raznim izvješćima, Sam Altman i Jony Ive surađuju na razvoju svog hardvera umjetne inteligencija, a tržište pametnih naočala s AI pomoćnicima također se ubrzano širi zahvaljujući tvrtkama poput Mete. Industrija se stoga utrkuje kako bi otkrila sve mogućnosti hardvera koji podržava AI.

Brojni aspekti funkcionalnosti i integracije AI Pin-a u svakodnevni život još uvijek su nepoznati. Međutim, službeni debi zakazan je 9. studenog, pa bismo uskoro trebali saznati je li ova naprava doista nosivi uređaj budućnosti.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava