EUROPSKO TRŽIŠTE

Peugeot će od 2030. godine proizvoditi samo električne automobile

Autor: Redakcija
event 10.12.2021.
Foto: Shuttertock

Francuski Peugeot od 2030. godine na europskom će tržištu nuditi isključivo električne automobile, dok će u pojedinim dijelovima svijeta i dalje nuditi automobile s motorom na unutarnje izgaranje.

Najavila je to u intervjuu za Automotive News Europe generalna izvršna direktorica Peugeota, Linda Jackson, istaknuvši kako će se francuska autokompanija priključiti trendu potpune elektrifikacije svojeg asortimana.

Sve i jedan novi model, koji će nakon 2030. godine stići na tržište Europe, bit će 100% električni, potvrdila je Jackson, dok će modeli s motorima s unutarnjim izgaranjem ostati u ponudi za kupce iz drugih krajeva svijeta. Ovaj potez je u skladu sa strategijom koncerna Stellantis, koji najavljuje potpuni prelazak na električne modele za europsko tržište. U istom smjeru idu i ostale vodeće Stellantisove marke – DS, Opel i Alfa Romeo. Trenutačno je u ponudi Peugeota oko 70 posto modela barem djelomično elektrificirano, a do 2024. cijeli će asortiman imati barem hibridnu opciju. To znači da će koncern, a posljedično i Peugeot, na potpuno električne modele prijeći pet godina prije nego što to Europa svojom regulativom propisuje.

Do prelaska će doći prvo umirovljenjem ne-elektrificiranih modela 108 i 5008, a potom i lansiranjem nove linije kompaktnog SUV-a 3008, koji će imati 100 posto električnu verziju.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava