Microsoft predstavio novu web trgovinu aplikacija za Windows

Autor: Redakcija
event 09.10.2023.
Foto: Shutterstock

S novim korisničkim sučeljem i jednostavnijim načinima pronalaženja aplikacija, Microsoft je potpuno preinačio svoje web izdanje Microsoft Storea.

Microsoft je osvježio web verziju svoje trgovine aplikacija Windows, dizajniranu s ciljem da zamijeni postojeće metode pronalaženja aplikacija Windows online, s poveznicama sa stranice koje usmjeravaju korisnike na Microsoft Store na Windowsima 10 ili 11.

U ovoj ažuriranoj iteraciji, Microsoft je odbacio svoju prijašnju kodnu bazu React u korist suvremene web verzije koja koristi tehnologije kao što su Shoelace, Lit, Vite i C# ASP.NET backend.

Prema Microsoftovom inženjeru Judahu Gabrielu, prethodna se stranica oslanjala na kodnu bazu React koja je izgrađena na zastarjelom okviru korisničkog sučelja, što je potaknulo stvaranje novog korisničkog iskustva obilježenog promišljeno dizajniranim sučeljem i poboljšanim metodama za otkrivanje novih aplikacija, a sve poduprto modernom web tehnologijom.

Ova obnovljena web trgovina omogućava praktično pretraživanje aplikacija Windows te igara Xbox PC koje korisnici mogu preuzeti putem primarne Microsoft Store aplikacije na Windowsima. Važno je napomenuti da ona neće zamijeniti primarnu aplikaciju Microsoft Store; umjesto toga, nadopunjuje ju kao web sučelje za pristup trgovini aplikacijama u sustavu Windows.

Microsoftovo uvođenje ove nove web stranice u skladu je s tvrtkinim širim ciljem proširenja asortimana aplikacija i igara izvan Windows platforme. Ranije ove godine, šef Xboxa Phil Spencer najavio je Microsoftove planove za razvoj trgovine za mobilne igre Xbox, koja bi mogla biti pokrenuta već 2024., u iščekivanju regulatornih promjena koje bi mogle prisiliti tvrtke poput Applea i Googlea da otvore svoje trgovine za mobilne aplikacije. Radi pripreme za ovo proširenje, Microsoft će trebati web sučelje kako bi se osigurala vidljivost u rezultatima pretraživanja i poveznicama na društvenim mrežama.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava