SURADNJA TELEKOMA

British Telecom i Ericsson udružuju snage za izgradnju privatnih 5G mreža

Autor: Redakcija
event 31.05.2022.
Foto: Shutterstock

Telekomunikacijske tvrtke BT i Ericsson sklopile su partnerstvo vrijedno više milijuna funti kako bi ponudili privatni 5G poduzećima diljem Britanije, omogućujući im bržu i sigurniju implementaciju interneta stvari (IoT) i drugih tehnologija.

Privatne 5G mreže slične su javnom 5G-u, no povezivost je ograničena na grupu uređaja u namjenskom prostoru, poput tvornice, luke ili kampusa, gdje se sigurnost 5G-a i ultra-niska latencija mogu u potpunosti iskoristiti u dodatnim uslugama.

Marc Overton, izvršni direktor Odjela X BT Enterprisea, rekao je da britanska tvrtka sa švedskim telekom-divom radi na uvođenju i upravljanju mrežama kao i na postavljanju aplikacija. Naglasio je da su kao partneri već prije surađivali na nekoliko velikih projekata u vezi s privatnim 5G mrežama, uključujući luku Belfast u Sjevernoj Irskoj. Ondje su instalirali privatnu 5G mrežu na 35 hektara, pospješujući operativnu učinkovitost i optimizirajući procese u transportu, logistici, lancu opskrbe i otpremi.

„Sada smo u drugoj fazi projekta, što uključuje različite slučajeve uporabe kao što su teleoperacija strojeva teških postrojenja, virtualna stvarnost (AR) za daljinsko održavanje, kao i poboljšana video AI analitika i uporaba dronova za nadzor i inspekcije”, izjavio je Overton.

Prema novom ugovoru, partneri će se usredotočiti na implementaciju 5G tehnologije u određenim sektorima, uključujući zdravstvo, proizvodnju, transport i logistiku, ali i mjesta kao što su veliki trgovački centri ili stadioni te luke.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava