PORAZAN REZULTAT

Apple usporava proizvodnju iPhonea 14 Plus

Autor: Redakcija
event 25.10.2022.
Foto: Shutterstock

Novi pametni telefon debitirao je na tržištu prije manje od tri tjedna.

Apple smanjuje proizvodnju iPhonea 14 Plus zbog niske prodaje, piše portal The Information. Tehnološki div predstavio je telefon tijekom svog događaja “Far Out” u rujnu, zajedno s iPhoneom 14, iPhoneom 14 Pro i iPhoneom 14 Pro Max.

Službeno pušten u prodaju 7. listopada, iPhone 14 Plus u biti je isti kao iPhone 14, samo s većim zaslonom i višom početnom cijenom od 899 američkih dolara. Prema izvješću, Apple je naredio jednom proizvođaču u Kini da zaustavi proizvodnju telefona, dok je dvojici dobavljača u zemlji rečeno da smanje proizvodnju za 70 odnosno 90 posto. Potražnja je navodno niska, a neki kupci naginju prema modelu iPhone 14 Pro jer je samo 100 dolara skuplji i uključuje brojne dodatne značajke.

Bloomberg je prošli mjesec otkrio da je Apple odustao od planova za povećanje proizvodnje iPhonea 14. Trenutno ekonomsko okruženje bilo je čimbenik manje potražnje za oba pametna telefona, prisiljavajući Apple i druge tvrtke da preispitaju kako upravljaju, promoviraju i prodaju svoj inventar. Međutim, Bloomberg je primijetio da u usporedbi s drugim flagship telefonima u seriji, modeli iPhone 14 Pro imaju veliku potražnju među kupcima.

Posljednje izvješće analitičke tvrtke Canalys pokazalo je pad isporuka pametnih telefona u trećem kvartalu. Analitičari su smanjenje potražnje pripisali promjenama u prioritetima potrošnje kupaca. Tvrtka kaže da će se negativan trend vjerojatno nastaviti sljedećih šest do devet mjeseci, ali bi sezona blagdana mogla donijeti povećanje prodaje pametnih telefona.

Apple nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava