YouTube testira novi AI chatbot na odabranim videozapisima

Autor: Redakcija
event 09.11.2023.
Foto: Shutterstock

Uz novi konverzacijski AI, platforma eksperimentira i sa značajkom AI sažetka za komentare ispod videa.

YouTube ulazi dublje u eksperimentiranje s umjetnom inteligencijom s dvije nove značajke. Prva od njih, “konverzacijski AI alat”, ima za cilj pružiti korisnicima dodatne informacije o videu koji gledaju, odgovoriti na pitanja, preporučiti srodni sadržaj, pa čak i ispitati gledatelje o edukativnim temama. Druga značajka uključuje korištenje umjetne inteligencije za organiziranje komentara videa u „Teme” (“Topics”), omogućujući kreatorima videozapisa da bolje upravljaju raspravama i pronađu inspiraciju za novi sadržaj.

Obje su funkcije dio Googleovih širih nastojanja da integrira umjetnu inteligenciju u svoje usluge. Međutim, YouTube naglašava da su ti alati trenutno dostupni samo kroz ograničene eksperimente. Primjerice, konverzacijski AI dostupan je samo Premium pretplatnicima koji koriste Android uređaje na odabranim videozapisima na engleskom. Korisnici mogu kliknuti gumb „Pitaj” (“Ask”) ispod videa za razgovor s chatbotom.

Osim toga, YouTube je uveo značajku kategorizacije komentara pokretane umjetnom inteligencijom, koja sortira komentare u pojedinačne teme kako bi kreatori mogli učinkovitije komunicirati sa svojom publikom. Ovoj eksperimentalnoj značajci, dostupnoj na malom broju videozapisa s velikim brojem komentara, može se pristupiti klikom na „Teme”/”Topics” uz postojeće opcije sortiranja („Top” ili „Najnovije”).

YouTube priznaje da eksperimenti možda neće uvijek biti besprijekorni, osobito kada se radi o odjeljcima s komentarima, gdje je moderacija ključna za sprječavanje potencijalnih problema. Premium pretplatnici koji su zainteresirani isprobati nove značajke mogu se prijaviti ovdje.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava