NOVI MOBITEL

Xiaomi će predstaviti Xiaomi 12 već 28. prosinca

Autor: Marina Šunjerga
event 28.12.2021.
Foto: Shutterstock

Xiaomi će 28.prosinca za kinesko tržište predstaviti novi mobitel Xiaomi 12, vijest je koja je potvrđena Techradaru. Još nije potvrđeno koliko će nova serija iz kineskog proizvođača imati modela, ali očekuje se da će na tržište plasirati Xiaomi 12, Xiaomi 12X, Xiaomi 12 Pro odmah, dok će Xiaomi 12 Ultra i Xiaomi 12 mini na tržištu biti za nekoliko mjeseci.

Cijena će se navodno kretati od 800 do 1000 američkih dolara, ali to su pretpostavke izvučene iz cijena prethodnih modela. Znalci kažu da će ovo biti flagship mobitel za cijelu iduću godinu te da je riječ o jednom od najiščekivanijih pametnih telefona uopće.

Xiaomi 12 je posebno zanimljiv jer će raditi na posljednjoj (i naravno najjačoj) generaciji Qualcommova čipseta Snapdragon 8 Gen 1 koji bi trebao pokretati većinu top-modela smartphonea u 2022. godini. Prema njegovim informacijama izvora upoznatih s planovima, Xiaomi 12 trebao bi imati osjetno manji ekran u odnosu na Mi 11 od svega 6,2 inča, ekran bi trebao biti zakrivljen, QHD+ rezolucije, a u središnjem gornjem dijelu nalazi se rupica u kojoj je smještena kamera za snimanje selfija.

Sa stražnje strane nalaze se tri kamere – o njima nema previše detalja, no glasine spominju kako bi rezolucija glavne kamere mogla iznositi 50MP. Prema informacijama OnLeaksa, možemo očekivati bateriju kapaciteta 5000 mAh te podršku za brzo punjenje putem USB-C – do čak 100W, što znači da neće trebati puno vremena da se napuni od 0 do 100 posto. Možda će biti i brže od 17 minuta koliko je trebalo prethodnim Xiaomivijim flagship mobitelima.

Podsjetimo u rujnu je samo dan nakon Applea, Xiaomi lansirao Xiaomi 11T i Xiaomi 11T Pro te Xiaomi 11 Lite 5G. Te je mobitele obilježila fotografija i videografija. Xiaomi 11T Pro prvi je Xiaomijev pametni telefon koji je globalno predstavljen s Xiaomijevom tehnologijom 120 W punjenja, Xiaomi HyperCharge, koja je omogućila punjenje baterije u samo 17 minuta.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava