APLIKACIJE

WhatsApp predstavio novu značajku: upoznajte Zajednice

Autor: Redakcija
event 05.11.2022.
Foto: Shutterstock

Odsada možete imati grupe s do više od tisuću osoba na WhatsAppu!

Meta je najavila hrpu novosti za WhatsApp, uključujući uvođenje nove značajke „Zajednice“ za iOS i Android, koja vam omogućuje da se pridružite višestrukim grupama koje su povezane s temom o kojoj se radi, kao što su škole, susjedstvo i više.

U objavi na blogu, WhatsApp je također najavio da proširuje broj članova koje možete dodati u jednu grupu na 1.024 korisnika, uz opciju videopoziva s do 32 osobe te mogućnost stvaranja anketa unutar razgovora.

Grupama na Facebooku porasla je popularnost u posljednjih nekoliko godina, posebno tijekom pandemije 2020. godine, te je došlo do poboljšanja kako bi se pokušali postaviti kao prava konkurencija aplikacijama kao što su Discord (predviđen za velike online zajednice) i Slack (namijenjen široj poslovnoj komunikaciji).

Međutim, Zajednice bi mogle biti značajka koja se ističe na WhatsAppu za one koji ne žele koristiti Discord ili Facebook Messenger za održavanje kontakta s obitelji i prijateljima.

Čini se da su Zajednice prirodna evolucija grupa na WhatsAppu – teme se mijenjaju cijelo vrijeme dok ste u grupama, od igara do filmova i slatkiša koje ste jeli u zadnjih nekoliko sati. Uz mogućnost da budete dio više grupa unutar jedne zajednice, moći ćete i razgovarati s relevantnim ljudima o specifičnijim temama.

To bi moglo pomoći ako ste roditelj i trebate biti u tijeku s novostima za školu svoje djece, na primjer. Grupe mogu postojati u, primjerice, „školskoj” zajednici za vijesti oko kašnjenja autobusa, termina, aktivnosti i više, bez da budu dio jedne velike grupe u kojoj biste mogli propustiti neke važne informacije.

Tu su i neke nove značajke koje će koristiti i grupama u kojima ste bili godinama kao i svim novim zajednicama kojima se pridružite. Dijeljenje datoteka do 2 GB moglo bi biti od velike pomoći ako trebate, recimo, brzo podijeliti veliki PDF. Još jedna novost je da administratori grupa sada mogu i brisati poruke drugih korisnika.

Ova su poboljšanja dobar korak za WhatsApp, i dok se Zajednice polako pojavljuju na uređajima diljem svijeta, bilo bi ih sjajno vidjeti i na njegovim Windows, macOS i web aplikacijama kako bi se olakšalo pristupanje značajki kad god je potrebno.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava