NOVI SVIJET

Warner Music Group gradi koncertnu dvoranu u metaverzumu, najavio prodaju zemljišta fanovima

Autor: Marina Šunjerga
event 04.02.2022.
Foto: Shutterstock

Glazbena izdavačka kuća Warner Music Group najavila je partnerstvo s virtualnom metaverzum igrom The Sandbox. U okviru suradnje glazbenici koje predstavlja WMG održavat će koncerte u virtualnom svijetu, a očekuje se veliki interes fanova za ovaj tip zabave.

Točnije izdavač je najavio da u metaverzumu gradi prvu koncertnu dvoranu, a svojim obožavateljima će nuditi mogućnost kupnje virtualnog posjeda, kako bi bili susjedi njihovoj virtualnoj glazbenoj meki. U kompaniji se hvale da je njihova lokacija kao „prvi red do mora” u kontekstu metaverzuma, ali ni fotografije zemljišta još nisu ponuđene, kao ni lokacije samih virtualnih posjeda.

Za početak će tražiti susjede koncertnoj dvorani, a u budućnosti će organizirati koncerte najpopularnijih izvođača iz svoje plejade. Opisali su to kao „impresivna iskustva glazbe koja prkose ograničenjima stvarnog svijeta i omogućuju umjetnicima i njihovim obožavateljima da se angažiraju kao nikada prije”. To nije prvi projekt WMG-a u virtualnom svijetu jer su već organizirali predstavljanje izvođača kroz virtualnu koncertnu platformu. Waveov Sandbox već ima pojedinačni ugovor sa Snoop Doggom, ali i tvrtkama Atari, Adidas, South China Morning Post i projektom The Walking Dead.

Kako bi proslavili partnerstvo s WMG-om, iz The Sandboxa su za ožujak ove godine najavili veliku aukciju virtualnih komada zemljišta koja graniče s Warner Music-ovom parcelom. Moguće je da će polučiti veliki interes jer su kupci diljem svijeta već uložili milijune dolara za digitalne posjede, kuće, brodove kojima se može pristupiti samo putem računala i mobilnih uređaja, a sve je veća popularnost digitalne mode pa neki građani imaju pune virtualne ormare odjeće i obuće.

Za mnoge to nema smisla, dok drugi vjeruju kako je metaverzum budućnost i prilika za investiranje jer bi virtualno zemljište koje se kupi danas u Sandboxu, za koju godinu mogli biti puno skuplje pa bi, kao i u stvarnom životu, vlasnici mogli zaraditi na razlici u cijeni.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava