Verizon poboljšava vojnu povezivost na Havajima s 5G uslugama

Autor: Redakcija
event 10.01.2024.
Foto: Shutterstock

Projekt izgradnje tornja za mobilne komunikacije u vojnom rezervatu Helemano trebao bi ojačati bežičnu pokrivenost garnizona američke vojske na Havajima.

Verizon je osigurao ugovor s američkim oružanim snagama, zaključivši ugovor o pružanju 5G usluga vojnoj bazi na Havajima. Ova inicijativa uključuje izgradnju mobilnog tornja kao dio projekta vrijednog milijun dolara usmjerenog na poboljšanje povezanosti vojnog osoblja.

Novoizgrađeni 5G toranj u vojnom rezervatu Helemano (HMR), dijelu garnizona američke vojske na Havajima, trebao bi značajno poboljšati bežičnu pokrivenost i povećati mrežne usluge u području koje se je dosad bilo izazovno povezati. Predstavnik Verizona rekao je za portal Mobile World Live da toranj radi na operatorovom “nacionalnom 5G-u”, koristeći niže frekvencijske pojaseve obično ispod 6 GHz.

S oko 2000 vojnika stacioniranih na obližnjim vojnim lokacijama i njihovim obiteljima, vojni rezervat Helemano igra ključnu ulogu. Potpukovnica Izabella Lundy, zapovjednica 307. ekspedicijskog signalnog bataljona, istaknula je značaj Verizonove instalacije u pružanju pouzdanog pristupa hitnim službama vojnicima i njihovim obiteljima, olakšavanju svakodnevne komunikacije i osiguravanju besprijekornog obavljanja svakodnevnih aktivnosti.

Takozvani „Zmajski toranj” u HMR-u prvi je od 13 planiranih za opremu HMR Express Službe za razmjenu vojske i zrakoplovstva u središtu rezervata. Ovo strateško uvođenje ima za cilj ojačati veze za vojno osoblje diljem Havaja.

Posljednjih godina. Verizon je potpisao više ugovora s američkom mornaricom, ministarstvom obrane i drugim vladinim agencijama, učvršćujući svoju predanost unaprjeđenju rješenja za povezivanje u svrhu vojnih operacija.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava