SUSRET GLAZBE I TEHNOLOGIJE

Verizon i Pandora najavljuju virtualni 5G koncert

Autor: Redakcija
event 10.06.2022.
Foto: Shutterstock

Nastup kolumbijskog pjevača i kantautora održat će se u virtualnom okruženju korištenjem 3D slika snimljenih u Verizon 5G Labu u Los Angelesu.

Verizon će iskoristi svoje mogućnosti edge computinga i 5G ultra širokopojasnu mrežu (njihov zajednički naziv za C-pojas i milimetarski val) za emitiranje virtualnog koncerta na kojem će nastupiti mlada nada reggaetona Sebastián Yatra. Ovaj glazbeni događaj, razvijen u partnerstvu s Pandorom i XR produkcijskim timom Magnopus, zakazan je za sljedeći tjedan i uključivat će hologram Yatre, kao i imerzijsko virtualno okruženje putem 3D slika snimljenih u 5G laboratoriju američkog operatora u Los Angelesu.

Koristeći Yatrine glazbene spotove i nastupe uživo kao inspiraciju, tim je dizajnirao jedinstvena virtualna okruženja za Verizonovu XR virtualnu produkcijsku pozornicu. Pjevač je zatim 3D skeniran pomoću volumetrijskog studija za snimanje u laboratoriju, što će mu omogućiti da nastupa rame uz rame s vlastitim AR hologramom.

Ogromna propusnost i ultraniska latencija zahvaljujući 5G mreži i edge computingu omogućuju distribuirano prikazivanje sredstava poput holograma kako bi se pružilo imerzijsko iskustvo produkcije kombinirajući snimke produkcijske kamere, praćenje virtualne kamere u praktički stvarnom vremenu, virtualna 3D okruženja, LED pozornicu i elemente proširene virtualne stvarnosti, navode iz Verizona.

„Oduševljeni smo što smo se udružili s tvrtkom Verizon kako bismo obožavateljima pružili vrhunsko digitalno iskustvo gdje se susreću glazba i tehnologija”, rekla je Karina Montgomery, potpredsjednica strateških rješenja u SXM Media. „Uz Verizonovu 5G tehnologiju u kombinaciji s Pandorinom stručnošću u području virtualnih događanja, uzbuđeni smo što možemo obožavateljima donijeti sljedeću generaciju koncerata i prenijeti ih u impresivan AR svijet gdje mogu iskusiti glazbu Sebastiána Yatre kao nikad dosad.”

Kako kaže Christian Guirnalda, direktor Verizonovih 5G laboratorija, projekti poput ovog pokazuju kako tehnologija može pomoći umjetnicima da „ožive svoje vizije i omoguće interakciju s obožavateljima u stvarnom vremenu”. Guirnalda je prethodno izjavio za RCR Wireless News – referirajući se tada na prošlogodišnji virtualni nastup The Hxlidaya – da Verizon vidi 5G kao „alat za zajednice i kulturu”:

Znamo da 5G omogućuje nova iskustva, ali također mijenja način na koji se [ta iskustva] stvaraju. Umjetnici mogu graditi čitave svjetove koji su manifestacija njihove kreativne vizije.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava