DEUS Automobiles GmbH

Vayanne – nova električna hipersportska zvijezda

Autor: Redakcija
event 15.04.2022.
Foto: DEUS Automobiles GmbH

Na Auto Showu u New Yorku debitirao je dosad najjači električni automobil na svijetu. Austrijska tvrtka DEUS, osnovana 2020., predstavila je model Vayanne koji „spaja DEUS-ov dizajnerski jezik simetrije i beskonačnosti u karakteru automobila”.

Vayanne je rezultat suradnje tri tvrtke koje, kako kažu, dijele istu filozofiju i posvećenost ideju proizvodnje nadmoćnog modela električnog automobila. Na proizvodnji ovog automobila radili su DEUS, Italdesign i Williams Advanced Engineering.

Foto: DEUS Automobiles GmbH 

Vayanne ima doista impresivne performanse, te je trenutno najbrži električni automobil na tržištu.
Maksimalna snaga ovog automobila veća je od 2230 KS. Vayanne stiže do 100 km/h za 1.99 sekundi, dok je maksimalna brzina 400 km/h. Doseg zasad nije poznat, kao ni karakteristike baterije.

Foto: DEUS Automobiles GmbH 

„Doista smo zadovoljni rezultatima postignutim s Vayanneom, u ovoj prvoj fazi naše suradnje s DEUS-om. Zahvaljujući našem profiliranom iskustvu u razvoju i proizvodnji limitranih serija vozila, u mogućnosti smo pružiti našu tehničku podršku i znanje. Uzbuđeni smo što ćemo primijeniti i integrirati inovativne tehnologije koje nudi naš partner Williams Advanced Engineering,” rekao je Marco Volpengo, voditelj odjela za razvoj automobilskog poslovanja u Europi u Italdesignu.

Foto: DEUS Automobiles GmbH

Cijena je zasad nepoznata, a planirana je proizvodnja samo 99 primjeraka. Prve isporuke kreću 2025. godine.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava