HOĆE LI ZAŽIVJETI?

Uskoro biste mogli gledati spotove na Spotifyu

Autor: Redakcija
event 11.07.2023.
Foto: Shutterstock

Glazbena streaming platforma navodno razmatra uvođenje cjelovitih glazbenih videozapisa u nastojanju da privuče više mlađih korisnika s YouTubea i TikToka.

Spotify Technology trenutačno je u pregovorima s partnerima oko dodavanja nove značajke u svoju aplikaciju, izvijestio je Bloomberg pozivajući se na izvore upoznate s tim pitanjem.

Trenutno Spotify nudi Canvas („platno”) za umjetnike, što je vizualna petlja od osam sekundi koja se prikazuje u okomitom formatu kako bi ispunila zaslon. Pojavljuje se u prikazu „Sada svira” umjesto omota albuma. Platna su MP4 ili JPG datoteke dužine od tri do osam sekundi, vertikalnog omjera 9:16 i visine između 720 i 1080 piksela.

Osim toga, Spotify je nedavno pokrenuo Clips odnosno kratke video isječke (ispod 30 sekundi) koji se mogu priložiti uz profile izvođača, pojedinačne pjesme, albume ili nadolazeća izdanja. Cilj ovog novog proizvoda je naglasiti glazbu u srži korisničkog iskustva, omogućujući gledateljima da jednostavno slušaju pjesme nakon gledanja povezanih videa. Isječci se mogu izravno prenijeti na Spotify for Artists.

Spotify zasad nije službeno prokomentirao nove glasine.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava