REKORDNA RAZINA

U tri mjeseca 2021. godine isporučeno 340 milijuna pametnih telefona

Autor: Redakcija
event 27.04.2021.
Foto: Shutterstock

U prva tri mjeseca ove godine isporučeno je 340 milijuna pametnih mobilnih telefona diljem svijeta, što je skok od 24 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine ali i najbolji rezultat od 2015., navodi Strategy Analytics.

Rast možemo zahvaliti djelomičnom oporavku od pandemije koronavirusa, koja je lani baš u prvom kvartalu zaustavila Kinu, a to je pak zaustavilo proizvodnju, potražnju i općenito ponudu na ovom tržištu.
Rekordni rezultat posljedica je i implementacije 5G tehnologije te velikoj ponudi novih modela 5G pametnih telefona, dok operateri rade “punom parom” i korisnicima omogućavaju uživati u brzinama i stabilnosti koje nova generacija mobilnih mreža nudi.

Upravo iz tog razloga su korisnici koji možda ne bi mijenjali postojeći uređaj, odlučili kupiti novi, a to se itekako osjetilo na tržištu. U Kini su isporuke porasle za 35 posto na godišnjoj razini te su dosegle 94 milijuna.
Samsung je lider tržišta sa 77 milijuna isporuka i rastom od 32 postotna poena na godišnjoj razini, Apple je drugi s 57 milijuna i 17 posto tržišnog udjela, dok je Xiaomi treći s 49 milijuna isporuka i 15 posto udjela.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava