DEBI U 2023.?

Tesla izbacuje vlastiti pametni telefon

Autor: Redakcija
event 17.08.2022.
Foto: Shutterstock

Prema glasinama na tržištu pametnih telefona, Tesla sprema novi poslovni pothvat plasiranjem svog prvog mobilnog uređaja koji podržava 5G mrežu, pod radnim nazivom Tesla Model Pi 5G. Evo sve što znamo zasad.

Kada pomislite na tvrtku Tesla, vjerojatno pomislite na vrhunske električne automobile, futuristički dizajn i hirove njenog izvršnog direktora, Elona Muska. Marka je jedna od najpopularnijih u Sjedinjenim Državama, a svaki Teslin automobil odmah je prepoznatljiv na ulici.

Tesla je nedavno objavila da radi na novom uređaju: takozvanom Tesla Pi 5G. Priča se da će ovaj novi pametni telefon biti lansiran iduće godine, s nekim sjajnim značajkama. Navodno će Tesla Pi 5G 2023 biti visoko reguliran, što znači da će moći spojiti na mrežu preko satelita. To bi bio nevjerojatan podvig jer bi omogućio korisnicima da ostanu povezani čak i u zabačenim područjima poput šuma i planina. Bez obzira na to jesu li glasine istinite ili ne, jasno je da tvrtka Tesla radi na nečem velikom i jedva čekamo vidjeti što će sljedeće smisliti.

Teslini telefoni su među najpopularnijim neobjavljenim mobitelima u SAD-u. Tvrtka nudi široku paletu proizvoda, uključujući Tesla Pi Phone i Tesla Galaxy S9. Njihovi budući pametni telefoni bi trebali bi biti dostupni kod raznih američkih trgovaca, uključujući Amazon, Best Buy i Walmart, kao i na Teslinim službenim web stranicama.

Iako tvrtka drži službeni datum izlaska u strogoj tajnosti, pretpostavka je da će Tesla Pi 5G debitirati na tržištu u travnju 2023. godine, a mnogi stručnjaci već (možda nadobudno) predviđaju da će telefon donijeti novu tehnološku revoluciju.

Dosad je Teslin mobitel bio predmet nebrojenih curenja informacija i internet glasina, no što je na kraju istina? Tvrtkina povijest izdavanja zanimljivih proizvoda kao što je potpuno električno vozilo za djecu inspirirano Cybertruckom i kišobran s njihovim logom dovoljno je da svatko uvidi koliko se trude. Dodavanje pametnog telefona u asortiman, međutim, jednostavno još nije toliko uvjerljivo – barem ne dok ne vidimo kakve će funkcije ovaj telefon ponuditi – pa je vjerojatnije da neće ugledati svjetlo dana prije 2030.

Pretpostavimo da će Tesla Pi u početku prvenstveno imati značajke poput onih koje su procurile posljednjih mjeseci. Znači da bi vjerojatno koštao između 800 i 1000 dolara; makar bi cijene mogle pasti s vremenom kako više ljudi počne koristiti ovu tehnologiju.

Doduše, funkcije i dizajn nadolazećeg uređaja već su više-manje poznati.

Prema neslužbenim izvorima, Tesla planira lansirati visokokvalitetnu kameru koja pruža značajke vrlo visokog zumiranja te joj neće trebati nikakve dodatne leće za snimanje fotografija vrlo visoke rezolucije. Razlučivost će biti do 1080p (2778×1284).

Ostale privlačne značajke modela Pi su ultrazvučni čitač otiska prsta, a postoje i nagađanja o mogućnosti solarnog punjenja, pri čemu ne morate svoj telefon napajati električnom energijom, već će biti izravno povezan sa Starlink satelitom. S ovim bi telefonom dobili Starlink internetsku uslugu i nesumnjivo ultra visoke brzine.

Također se očekuje da će Tesla pametni telefon biti toliko moćan da će korisnici moći „rudariti” kriptovalute, točnije Marscoins, i zarađivati virtualni novac.

Stručnjaci iz industrije kažu da će jednim dodirom gumba novi telefon biti bolje integriran i imati više dostupnih komandi za vozače koji žele koristiti svoj Tesla automobil u tandemu s mobilnim uređajem. Ova će značajka će omogućiti vozačima i pristup različitim funkcijama kao što su zaključavanje i otključavanje vozila, mijenjanje postavki temperature ili upravljanje medijima.

Čovjek koji potencijalno stoji iza dizajna je Antonio De Rosa, koji je već radio na mnoštvu Apple proizvoda. Nekoliko industrijskih analitičara usporedilo je Tesla Model Pi s iPhoneom 12. Primjerice, u okvir telefona stanu četiri kamere sa stranama zaokruženim srebrnastom nijansom. Osim toga, kućište telefona navodno će imati fotokromatski premaz koji mijenja boje ovisno o količini sunčeve svjetlosti.

Iako svi detalji još nisu poznati, jedno je sigurno: Muskov Tesla Pi model iz temelja će promijeniti telefonsko poslovanje, posebno uzevši u obzir tvrtkin ogroman tržišni udio i rastuću popularnost na globalnoj razini.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava