PROMJENE NA ČELU

Samsung promijenio strukturu tvrtke i postavio nove šefove

Autor: Redakcija
event 11.12.2021.
Foto: Shutterstock

Korejski div Samsung, lider na tržištu pametnih telefona, objavio je relativno šturo priopćenje u kojem najavljuju reorganizaciju tvrtke i nova imenovanja. Tako su najavili spajanje dvije velike divizije – onu za mobitele i onu zaduženu za potrošačku elektroniku i IT.

Time je dobivena nova „SET divizija“, na čije je čelo kao CEO promoviran Jong-Hee Han, dosadašnji direktor odjela za proizvodnju televizora.

U drugoj diviziji, Device Solutions, koja se bavi proizvodnjom poluvodiča, također dolazi do smjene. Na njezinu će čelu od sada biti Kyehyun Kyung, dosadašnji direktor odjela Samsung Electro-Mechanics. Velika smjena na vrhu korporativne piramide uključuje i nove direktore nekoliko odjela, novog financijskog direktora kao i nove ljude u vodstvu američke podružnice.

Svjetski analitičari uvjereni su da je u pozadini velika reorganizacija Samsunga čiji je cilj dodatno ojačati poziciju na tržištu i optimizacija poslovanja. Naglašavaju da je potez vođen inicijativom najvećeg pojedinačnog vlasnika Jay Y. Leeja i njegove obitelji, da svojem najvećem odjelu – onome za mobitele – pridruže i odjele za ostatak potrošačke elektronike, u nadi da će i oni dobiti na važnosti. To bi trebalo dovesti i do bolje povezanosti svih ostalih uređaja u jedan, veći Samsungov ekosustav.

U području poluvodiča osnovni je zadatak prevladati krizu u opskrbi te boriti se protiv rastuće konkurencije, poput TSMC-a. Samsung je u tom smjeru već krenuo nedavno, najavivši investiciju od 17 milijardi dolara u novu tvornicu čipova u Teksasu.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava