MUSK OTKRIVA

Samovozeće Tesle u prodaji do kraja godine?

Autor: Redakcija
event 02.09.2022.
Foto: Shutterstock

Prvi čovjek Tesle izjavio je da bi tehnologija autonomnih električnih automobila trebala biti spremna do kraja 2022. te se nada da bi ušla u široku upotrebu u SAD-u i eventualno u Europi, gdje početak prodaje ovisi o regulatornim odobrenjima.

Govoreći na energetskoj konferenciji u Norveškoj, Musk je rekao da je njegova pozornost trenutno usmjerena na svemirsku letjelicu SpaceX Starship i autonomne električne automobile Tesla.

„Dvije tehnologije na koje sam usredotočen, pokušavajući ih, u idealnom slučaju, završiti prije kraja godine, su lansiranje našeg Starshipa u orbitu i Tesla automobili koji će moći samostalno voziti. Neka samostalna vožnja bude široko dostupna barem u SAD-u, a potencijalno i u Europi, ovisno o regulatornom odobrenju”, rekao je Musk publici.

Nafta i plin i dalje su potrebni

Ranije je Musk izjavio da svijet mora nastaviti eksploatirati naftu i plin kako bi održao civilizaciju, ali i istovremeno razvijati održive izvore energije.

„Realno gledano, mislim da moramo kratkoročno koristiti naftu i plin, jer će se inače civilizacija raspasti”, rekao je Musk novinarima na konferenciji.

Na upit bi li Norveška trebala nastaviti s bušenjem nafte i plina, Musk je rekao: „Mislim da je dodatna eksploatacija u ovom trenutku opravdana.”

„Jedan od najvećih izazova s kojima se svijet ikada suočio je prijelaz na održivu energiju i održivo gospodarstvo. Prijelaz će trajati nekoliko desetljeća”, rekao je.

Musk navodi kako bi proizvodnja energije vjetra iz pučine u Sjevernom moru, u kombinaciji sa stacionarnim baterijama, mogla postati ključni izvor energije. „Mogao bi pružiti snažan, održiv izvor energije zimi”, zaključio je.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava