NEVERA PREŠLA BARU

Rimac isporučio svoj prvi električni hiperautomobil u SAD

Autor: Redakcija
event 14.06.2023.
Foto: Shutterstock

Tvrtka Rimac Automobili najavila je isporuku prvog hiperautomobila Nevera kupcu u Sjedinjenim Američkim Državama. Automobil je u nazočnosti Rimac tima predala partnerska autokuća Manhattan Motorcars iz New Yorka.

Ova inicijalna isporuka Nevere označava početak nekoliko drugih automobila koji putuju u Sjedinjene Države, a neki su već u proizvodnji ili čekaju svoje proizvodno mjesto. Američko tržište pokazalo je veliki interes za Rimčev potpuno električni hiperautomobil, etablirajući se kao najtraženije tržište u svijetu.

Prva Nevera isporučena u SAD-u barutno je sive boje (“Gunpowder Grey”) sa sedefastim završetkom, nadopunjena Gunmetal Infinitus kotačima i sjajno crnim kočionim čeljustima. U unutrašnjosti se ističe potpuna presvlaka od Alcantara tkanine sa suptilnim zelenim detaljima.

Hendrik Malinowski, komercijalni direktor tvrtke Bugatti Rimac, izrazio je svoje uzbuđenje, rekavši:

SAD je često vodeći u svijetu kada je riječ o prihvaćanju novih inovacija u performansama automobila. Svjedoci smo ovog fenomena s Neverom dok američki kupci hrle kako bi osigurali svoje mjesto u povijesti. Čestitamo našem prvom kupcu iz SAD-a, koji je znao prepoznati golemi potencijal Nevere tijekom njenog ranog razvoja. Sada ima nevjerojatnu čast da bude inauguralni vozač Nevere u SAD-u i ponosni vlasnik cestovnog automobila s najbržim ubrzanjem na svijetu.

Roni Kert, voditelj prodaje u Rimac Automobilima, također je izrazio zahvalnost autokući Manhattan Motorcars i prvim američkim klijentima, istaknuvši sve veći broj zaljubljenika koji žele postati prvi korisnici i ponosni vlasnici revolucionarnog hiperautomobila Nevera.

Nevera je nedavno dobila certifikaciju kao ultimativni hiperautomobil koji ruši rekorde, postavivši 23 rekorda ubrzanja i kočenja u jednom danu. Ovi rekordi uključuju vrijeme od 0-160 km/h od 3,2 sekunde i novu referentnu vrijednost za hiperautomobile: test 0-400 km/h-0 za 29,93 sekunde.

S ograničenom proizvodnjom od samo 150 jedinica diljem svijeta, po cijeni od minimalno dva milijuna eura, Rimac ostavlja trag u Sjevernoj Americi putem svoje mreže distributera, koja se proteže i na Kanadu i Meksiko. Trenutačno su u tijeku proizvodnja i isporuke Nevere, omogućujući kupcima diljem svijeta da iskuse uzbuđenje Rimčevog hiperautomobila.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava