Prihodi od SMS firewall usluga eksplodirat će u idućih pet godina

Autor: Redakcija
event 21.01.2022.
Foto: Shutterstock

Prema prognozama jedne od uglednijih konzultantskih kuća – Juniper Research, prvom domaćem jednorogu Infobipu smiješi se stabilno poslovanje u idućih pet godina pa i prostor za rast. Tako sugeriraju da SMS poruke neće nestati ni za pet godina, već da će se takva vrsta komunikacije, naročito u poslovnoj komunikaciji prema korisnicima, ostati itekako relevantna i popularna.

Dapače, bit će to prvi izbor za mnoge organizacije diljem svijeta. Infobip je prva hrvatska tvrtka, čija je procijenjena vrijednost veća od milijardu dolara, a njihov uspjeh temelji se na SMS-u. Naime, za gotovo sve najveće tvrtke u svijetu, a u partnerstvu s više od 650 telekoma, naš Infobip isporučuje oko 100 milijardi SMS-ova godišnje, koje dolaze do tri milijarde ljudi na planeti.

Juniperovi konzultanti u analizi predviđaju da bi se prihodi od SMS firewall usluge s trenutnih 911 milijuna američkih dolara do kraja 2026. godine trebali povećati na 4,1 milijardu dolara kao posljedice sve češćih pokušaja prijevara ovim putem. Cilj je smanjiti ilegalni SMS prometi i gubitke vezane uz njega, a koji nisu zanemarivi već su u godini za nama iznosili čak 5,6 milijardi dolara. Operatori stoga očekuju puno od SMS firewalla, točnije nadaju se da će gubitke smanjiti na svega 922 milijuna dolara za pet godina. Juniper prognozira i da će SMS firewall nadzirati umjesto sadašnjih 3,1 bilijuna čak 4,4 bilijuna u 2026. godini.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava