NAJNOVIJE IZ APPLEA

Poznat je službeni datum lansiranja novog iPhonea

Autor: Redakcija
event 18.08.2022.
Foto: Shutterstock

Bloomberg prenosi da će američki tehnološki div Apple u rujnu biti domaćin događaja na kojem će predstaviti iPhone 14, lansirajući tako najnoviju liniju proizvoda koji čini više od polovice njihove prodaje.

Prema saznanjima novinara Marka Gurmana, Apple će 7. rujna održati event povodom lansiranja iPhonea 14, a uređaji bi trebali krenuti u prodaju 16. rujna.

Predstavljanje nove iPhone linije otvorit će intenzivnu sezonu lansiranja novih proizvoda, koja će uključivati i nova Mac računala, jeftinije i skuplje iPadove te tri modela Apple Watcha.

Apple predstavlja svoj vodeći proizvod u poprilično nesigurno vrijeme za industriju. Prodaja pametnih telefona počela je slabiti jer se potrošači moraju nositi s inflacijom i nestabilnim gospodarstvom. Međutim, čini se da Apple stoji bolje od svojih konkurenata: iPhone se vrlo dobro prodavao u prošlom kvartalu, a tvrtka je sugerirala dobavljačima da ne predviđaju pad potražnje.

Tvrtka namjerava prenositi unaprijed snimljeni događaj putem interneta – umjesto tradicionalnog nastupa uživo – nastavljajući pristup koji je usvojila na početku pandemije. Appleova lansiranja pomno su planirana i savršeno tehnički izvedena, a zaposlenici već pripremaju segmente prezentacije za predstavljanje tijekom proteklih nekoliko tjedana.

Glasnogovornica Applea odbila je dati informaciju o točnom vremenu događaja. S obzirom na to da je do predstavljanja ostalo još otprilike tri tjedna, planovi bi se mogli mijenjati, ali poznato je da Apple najnovije iPhoneove uvijek prezentira u prvoj polovici rujna.

Tvrtka je održala svoj posljednji događaj u lipnju radi najave novog iOS 16 softvera i dr. Tada su mediji i developeri bili pozvani u Apple Park kako bi prisustvovali konferenciji i pogledali video prezentacije, što je bio dio Appleovog postepenog povratka na „staro normalno”.

Što očekivati?

Standardni iPhone 14 izgledat će slično kao iPhone 13; makar će tvrtka eliminirati 5,4-inčnu mini verziju i dodati model sa 6,7-inčnim zaslonom. To će biti prvi put da Apple lansira iPhone koji nije Pro sa zaslonom te veličine.

Govori se da će model iPhone 14 Pro imati tzv. urez u obliku tablete za Face ID senzore. Navodno će doći s izrezom veličine probušene rupice za selfie kameru, što će korisnicima pružiti nešto više prostora na zaslonu.

Apple također dodaje brže procesore na Pro uređaje, dok bi modeli koji nisu Pro trebali zadržati A15 čipset iz prethodne iPhone 13 linije.

Serija 14 će se navodno moći pohvaliti poboljšanim snimanjem video zapisa te duljim trajanjem baterije.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava