IDENTIFICIRAJTE SVAKU PJESMU KOJA ZAPNE ZA UHO

Pjevuši pa pretraži – nova značajka stiže na YouTube?

Autor: Redakcija
event 25.08.2023.
Foto: Shutterstock

Google je počeo testirati značajku koja bi vam omogućila da pjevušite ili snimite djelić pjesme kako biste ju pronašli na YouTubeu.

Prema službenoj stranici za podršku, sudionici u YouTube eksperimentu odnosno beta verziji značajke na Androidu mogu pjevušiti ili snimiti tri ili više sekundi pjesme kako bi je Google pokušao identificirati. Nakon što se melodija identificira, YouTube će vam prikazati sav relevantan sadržaj o toj pjesmi.

U osnovi, ovo bi bio Googleov odgovor na aplikaciju Shazam, koja je u vlasništvu Applea.

Ova značajka nije potpuna novost za Google, s obzirom na to da je već 2020. uveo značajku pjevušenja za pretraživanje u Google aplikaciji i Google asistentu. Google je za TechCrunch rekao da se ova YouTube verzija oslanja na istu tehnologiju, no portal napominje da radi brže od Googleove, kojoj treba 10-15 sekundi da prepozna pjesmu.

Google kaže da također testira značajku YouTubea koja u kratkom vremenu grupira više objava jednog kreatora u posebnu „policu kanala” na vašem feedu pretplata. „Eksperimentiramo s ovim iz nekoliko razloga – kao način da gledateljima olakšamo pronalaženje sadržaja koji traže, da stvorimo manji pritisak na kreatore da učitavaju više puta dnevno i da pojednostavimo gledateljima uključivanje u sadržaj na polici i/ili navigaciju do drugog sadržaja kako skrolaju po svom feedu”, kažu iz Googlea. Značajka će u početku biti biti dostupna „malom postotku” ljudi.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava