PRVI KVARTAL 2022.

Pametni telefon za najbrža preuzimanja na 5G mreži

Autor: Redakcija
event 19.04.2022.
Foto: Shutterstock

Brojke ne lažu: ako želite najbrži telefon kada je u pitanju 5G povezanost, obratite se Samsungu. Galaxy S22 Ultra zauzeo je vrh Ookline ljestvice najbržih 5G telefona za prva tri mjeseca 2022. godine.

Najbolji Samsung telefoni dominiraju na listi najbržih 5G uređaja koju je sastavila tvrtka Ookla, globalni lider u testiranju i analizi internetskih veza, u svom posljednjem tromjesečnom pregledu stanja bežičnih mreža.

Konkretno, analiza podataka Ookla Speedtest Intelligence za prvi kvartal 2022. pokazuje da Galaxy S22 Ultra nudi najbrže 5G brzine, uz srednju brzinu preuzimanja od 116,3 Mbps i srednju brzinu prijenosa od 14 Mbps. Iza S22 Ultra slijedi Galaxy Z Fold 3, jedini drugi telefon koji je prosječno zabilježio više od 100 Mbps brzine preuzimanja. Na trećem je mjestu iPhone 13 Pro Max, kojemu je ovaj cilj zamalo promaknuo, s brzinom od 99,5 Mbps.

Screenshot: Speedtest

Pozicija Galaxy S22 Ultra među najboljim 5G telefonima teško da bi trebala biti iznenađenje. Samsungov najnoviji vodeći model ima modem Snapdragon X65, koji je glasio kao najbrži Qualcommov modem sve dok Snapdragon X70 nije predstavljen prije otprilike mjesec dana. (Međutim, ovaj se modem ne očekuje kao standard u pametnim telefonima do druge polovice ove godine.) Appleova serija iPhone 13, s druge strane, koristi Qualcommov X60 5G, generaciju nakon X65.

Rezultati ovog Speedtesta u skladu su sa starijim izvješćem druge tvrtke za testiranje. Prije godinu dana OpenSignal također je potvrdio da Samsung telefoni nude veće 5G brzine od najnovijih iPhoneova.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava