MWC 2022.

Oppo ima tehnologiju koja bateriju mobitela napuni za 9 minuta!

Autor: Marina Šunjerga
event 06.03.2022.
Foto: Oppo / PR

Na svjetskom sajmu industrije u Barceloni, tvrtka Oppo, čiji su mobiteli sve popularniji u svijetu predstavila je sustav za punjenje od 240 W, koji potpuno napuni bateriju mobitela za svega 9 minuta.

Zanimljivost je i da 50 posto baterije može napuniti za svega 3,5 minute, odnosno 210 sekundi. Sustav, koji je još na razini prototipa nazvali su SUPERVOOC i još je u testnoj fazi, ali vjeruje se da bi ga u bliskoj budućnosti mogli vidjeti i u pametnim telefonima. Zasad je tvrtka najavila sustav punjenja od 150W, koji će se već ove godine implementirati u pametne telefone. Oppova 150W SUPERVOOC punilica, bateriju mobitela od 4500 mAh napuni za 15 minuta do kraja, a od jedan posto do 50 posto za pet minuta. One Plus 10 model pak ima sustav za punjenje snage 80W pa će se očito novi modeli puniti uz gotovo dvostruko veću snagu.

Utrka za sve bržim punjenjem baterija mogla bi dovesti do toga da naše baterije u mobitelima zapravo jako kratko traju, a time bi kratko trajali i mobiteli u koje su baterije integrirane. Ipak u Oppou pojašnjavaju da se tako brzo punjenje može postići i bez uništavanja baterije zahvaljujući „Battery Health Engine (BHE)” tehnologiji.
U Barceloni je Oppo predstavio i rezultate poslovanja pa su se pohvalili da su pomoću ulaganja u istraživanje i razvoj zadržali poziciju četvrtog najvećeg brenda pametnih telefona u svijetu, ostvarili rast prodaje od 22 posto na godišnjoj razini i zauzeli 11 posto tržišnog udjela na globalnom tržištu. Istaknuli su da je njihova Find X3 serija ostvarila veliki interes na tržištu pa je isporuka tih mobitela skočila za 140 posto. Predstavljajući rezultate istaknuli su i da rade na ekološkoj održivosti pa su lani reciklirali više od 1,2 milijuna pametnih telefona i tako smanjili elektronički otpad za 215 tona.

Predstavili su i uređaj OPPO 5G CPE T2, kojim se 5G signal konvertira prema Wi-Fi ili LAN mreži, pa se više uređaja istovremeno u kući ili pak uredu može spojiti na 5G mrežu.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava