GOOGLEOV MOBITEL

Novi Pixel 6 mogao bi koštati manje od 600 dolara

Autor: Redakcija
event 25.10.2021.
Foto: Shutterstock

Godinama je mobitel najvažniji gadget za korisnike, a s brojem performansa koje nudi rastu i njegove cijene. Samsung i Apple nedavno su predstavili nove modele koji su oduševili svijet, ali je njihova cijena daleko veća od psihološke granice od 1000 eura.

Google stoga, ako je vjerovati glasinama sa svjetskih tržišta, najvećim igračima namjerava odgovoriti nudeći vrlo solidne mobitele po nižoj cijeni.

Google je komunicirao gotovo sve o svojim novim modelima Pixel 6 i Pixel 6 Pro, osim cijene. Iako se pisalo da bi Pixel 6 trebao stajati između 749 i 850 dolara, dok bi se za model Pro trebalo izdvojiti između 1049 i 1099 dolara, nove informacije govore o tome da bi se Google mogao odreći većeg dijela marže, kako bi se približili širem krugu kupaca.
Cijena Pixela 6, prema informacijama koje su prenijeli na Phone Areni mogla bi iznositi 599 dolara (za model sa 128 GB memorije), dok bi cijena Pro modela mogla iznositi 900 dolara.

Pixel 6 ima 6,4-inčni ekran frekvencije osvježavanja 90 Hz, dok Pro model ima 6,7-inčni ekran frekvencije osvježavanja od 120 Hz. Oba modela imaju istu glavnu i širokokutnu kameru, dok Pro model ima još i 4x telefoto kameru. Ono po čemu će ovi telefoni biti jedinstveni, i za Google, ali i u odnosu na konkurenciju, jest što će ih pokretati Googleovi čipovi Tensor. To će biti prvi Googleovi čipovi u pametnim telefonima te će biti zanimljivo vidjeti kako se Tensor može nositi s najjačim Snapdragonima i Appleovim procesorima koji pokreću iPhone.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava