MWC 2022.

Nokia predstavila tri nova mobitela iz C linije

Autor: Marina Šunjerga
event 06.03.2022.
Foto: Nokia / PR

Najveći svjetski sajam u svijetu telekomunikacija MWC u Barceloni bio je pozornica i za nove proizvode iz kuće HMD Global, vlasnika branda Nokia. Predstavljena su tri nova modela Nokia pametnih telefona iz linije C: Nokia C21, C21 Plus i novi model Nokia C2.

Kompanija je naglasak stavila na nisku cijenu modela, ali u predstavljanju su istaknuli da su novi mobiteli vrlo izdržljivi na udarce i padove te da imaju bateriju koja jako dugo traje. Iako je Nokia tijekom godina izgubila mjesto za stolom najprodavanijih mobitela njezina prodaja raste šest kvartala zaredom, a u 2021. godini zabilježili su pozitivan rezultat i rast prodaje od 41 posto. C linija im je iznimno bitna jer je svaki osmi mobitel, kojeg Nokia proda, upravo iz ove linije.
Od tri nova modela najkvalitetniji je Nokia C21 Plus. Kupac može izabrati hoće li bateriju od 4000mAh ili onu od 5050 mAh, ali u kompaniji uvjeravaju da bi obje trebale izdržati i do tri dana korištenja. Mobitel ima metalno kućište, otporno na prljavštinu i kapljice vode, ali i udarce. Također tvrde da je testiran u rigoroznim uvjetima te da može izdržati svakodnevne udare. Ima HD+ zaslon od 6,5 inča, do 4GB radne memorije, kapacitet od 32GB ili 64GB, dvostruku glavnu kameru (13P + 2MP), prednju kameru od 5MP, a procesor je osmojezgreni UNISOC SC9863a. Ima i senzor za otisak prsta, otključavanje prepoznavanjem lica, utor za slušalice, FM radio… U odnosu na modele koje smo vidjeli ove godine riječ je vjerojatno o pouzdanom mobitelu, ali ga ne krase ultra jake kamere. Ostali predstavljeni modeli imaju slabije performanse: od slabije baterije do manje radne memorije te još slabije kamere.

Nokia je u Barceloni predstavila i nove slušalice, jedne koje se umeću samo u uho, a druge klasične. Što se tiča prvih slušalica, Nokia Go Earbuds2+, prigušuju vanjsku buku, a baterija im traje oko 24 sata bez prestanka i koštaju oko 300 kuna. Klasične slušalice, Nokia Headphones, mogu se kupiti sa žicom i bez nje te u bijeloj i crnoj boji.

Inače, Nokia je početkom ožujka predstavila još dva modela pametnih telefona G11 i G21. Ponovo se nade polažu u dugotrajnu bateriju, ali ovi telefoni imaju nešto bolje kamere od linije C. Kompanija tvrdi da baterija može izdržati tri dana korištenja mobitela. Model Nokia G11 ima 6,5-inčni LCD zaslon, dobre rezolucije, prednju kameru od 8 megapiksela dok stražnji panel ima trostruku kameru. Glavna kamera ima 13 megapiksela, a ostale po dva megapiksela. Uređaj nudi 32 GB interne memorije i utor za microSD karticu. Slušalica se pokreće na Android 11. Potvrđeno je da će primiti 2 godine nadogradnje OS-a i 3 godine mjesečnih sigurnosnih ažuriranja. G11 ima bateriju od 5.050 mAh koja podržava punjenje od 18 W, ali dolazi s punjačem od 10 W. Riječ je o 4G mobitelu, koji stoji oko 950 kuna.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava