PROMJENE

Netflix uvodi novu značajku da stane na kraj dijeljenju lozinki

Autor: Redakcija
event 19.10.2022.
Foto: Shutterstock

Kada Netflix postavi ograničenja za dijeljenje lozinki, korisnici koji budu htjeli otvoriti vlastiti profil moći će lako prebaciti sve dotadašnje postavke.

Jedan račun, jedna pretplata, a više korisnika – omiljena je to praksa brojnih Netflixovih korisnika u svijetu, koju ovaj streaming servis želi ukinuti. Osim što će uskoro početi s uvođenjem jeftinije pretplate, popraćene reklamama, navodno bi trebali uvesti i određene mjere za ograničavanje dijeljenja lozinki sa svima koji s glavnim pretplatnikom ne žive na istoj adresi.

Netflix je tako najavio novu korisnu značajku pod nazivom Profile Transfer koja korisnicima dozvoljava prijenos „osobnih preporuka, pregleda, korisničkih listi, pohranjenih igara i ostalih postavki” na novi račun, stoji u službenoj objavi.

Dva su ključna razloga za uvođenje ove značajke. Prvi je za one koji račun dijele sa cimerom, partnerom ili rodbinom pa onda jednog dana – kada se osobe odsele ili raziđu – mogu sa sobom ponijeti svoj profil i prebaciti ga na nov račun bez potrebe za neugodnim mijenjanjem lozinki, pozivanjem vlasnika računa i dogovora oko toga što ćete s profilom itd. Netflix želi da svi koji gledaju njihove programe mogu prijeći na potpuno nov račun koji će se sjećati da im se jako sviđaju, primjerice, Nemogući kolači.

Drugi razlog je da Netflix uskoro planira napraviti potez koji će velik broj korisnika prisiliti da otvore vlastiti račun. Lov na korisnike koji dijele lozinke jedan je od glavnih Netflixovih ciljeva, s obzirom da na to gledaju kao još jedan način ostvarenja dodatne zarade. Kompanija je procijenila da više od sto milijuna kućanstava koristi dijeljene račune.

Prijenos profila u oba slučaja korisnike može provesti kroz otvaranje novog Netflix računa pomoću postojećeg profila. Vodič kroz proces je vrlo pozitivan i korisniku poručuje da sada može „imati svoj račun i zadržati sve što su voljeli oko tog profila” dok ostavlja sigurnosnu kopiju profila na postojećem računu, piše The Verge.

Nova značajka od ožujka se testira u Čileu, Kostarici i Peruu, a sada postupno stiže do većeg broja zemalja. Osim opcije prijenosa profila, korisnicima se nudi i da za manju naknadu (3 dolara) dodaju još jednog člana u svoj paket. Dodavanje novog člana i prijenos profila sugeriraju da Netflix strateški razmišlja o tome kako da poveća broj pretplatnika, koji već neko vrijeme ne raste planiranim tempom.

Opcija Prijenosa profila postat će u narednim danima dostupna svim pretplatnicima, a oni će o tome biti obaviješteni e-poštom i/ili unutar aplikacije. Potom će samo morati slijediti upute kako bi prebacili svoj profil sa stare na novu pretplatu. Kada će to neki zaista i morati učiniti, za sada ne otkrivaju.

U svakom slučaju, zaključak je: ako s nekim dijelite Netflix – Netflixu se to ne sviđa.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava