RANG-LISTA

Najbolji 5G mobiteli u 2022.

Autor: Redakcija
event 14.09.2022.
Foto: Shutterstock

Najbolji 5G telefoni pružaju znatno brža preuzimanja, nižu latenciju i još mnogo toga. U nastavku provjerite naših top 11 i možda odaberite neki koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Evo dobrih vijesti ako uz sljedeću kupnju mobitela želite dobiti jedan od najboljih 5G telefona: više ne morate dodatno plaćati za privilegiju posjedovanja telefona koji može raditi s brzim 5G mrežama.

Djelomično je razlog tomu činjenica da gotovo svi najbolji pametni telefoni koji su danas dostupni dolaze s 5G kompatibilnošću. Ali i zato što su manje skupe opcije sve češće usklađene s 5G tehnologijom, uključujući novi Google Pixel 6a.

Čemu toliko mnogo opcija za 5G telefon? Jer su 5G mreže postale raširenije. U Americi T-Mobile prednjači s nacionalnom 5G mrežom koja pokriva 315 milijuna ljudi, no Verizon i AT&T pokrenuli su nove 5G mreže C-pojasa koje široj publici donose super velike brzine.

Najpopularniji 5G telefoni nude više od samo bržeg preuzimanja. Najbolji 5G telefoni imaju izvanredne kamere, velike zaslone i supermoćne baterije. A što je najbolje od svega, sada ne morate niti kupiti najskuplji telefon da biste imali 5G povezanost, budući da je kompatibilnost postala standard na uređajima srednje klase, pa čak i na jeftinima.

Donosimo vam najbolje 5G pametne telefone koji su trenutno dostupni, u širokom rasponu cijena.

Koji su najbolji 5G telefoni?

iPhone 13 Pro Max trenutačno je na čelu naše ljestvice najboljih 5G telefona zahvaljujući velikoj bateriji koja traje duže nego ikada prije. Međutim, uskoro bi ga mogli zamijeniti najnoviji modeli serije 14.

S druge strane, ako više volite Android uređaje nego iOS uređaje, Samsungov Galaxy S22 Ultra prednjači u prodaji najnovijeg trojca flagship telefona korejskog elektroničkog diva.

Ako pak želite jednu od kamera s najboljim performansama na 5G telefonu, razmislite o Google Pixelu 6. Pixel 6a daje dobre fotografije uz nisku cijenu, lako nadmašujući druge povoljnije 5G opcije kao što su Galaxy A53 i iPhone SE (2022). Ti telefoni koštaju manje od 450 dolara, ali ako trebate nešto još jeftinije, odaberite OnePlus Nord N20.

Ako vas privlače sklopivi telefoni, sada je dostupan Galaxy Z Flip 4, koji nudi 5G kompatibilnost i sklopivi dizajn za manje od 1.000 dolara. Usto, baterija dulje traje u odnosu na njegovog prethodnika.

Najbolji 5G telefoni koje trenutačno možete kupiti:

iPhone 13 Pro Max

Samsung Galaxy S22 Ultra

iPhone 13

Google Pixel 6a

Samsung Galaxy A53

Google Pixel 6

iPhone 13 Pro

Asus Zenfone 9

OnePlus 10 Pro

iPhone SE (2022)

Samsung Galaxy Z Flip 4

Kako odabrati najbolji 5G telefon za sebe?

Kada tražite 5G telefon, trebali biste razmotriti koji će vam operator pružati uslugu mobilne telefonije. Različiti pružatelji usluga imaju različite pristupe uvođenju 5G mreže.

OpenSignal je nedavno rangirao T-Mobile kao vodećeg za 5G brzine preuzimanja i prijenosa, kao i za dostupnost i doseg. Rootmetrics također visoko ocjenjuje 5G izvedbu i dostupnost T-Mobilea, iako Verizon svrstava na više mjesto po pouzdanosti 5G.

Osim toga koje 5G mreže telefon podržava, kriteriji za odabir 5G telefona otprilike su isti kao i za bilo koji mobitel. Uzmite u obzir procesor, veličinu zaslona, ​​kamere i druge značajke. Baterija je posebno važna – 5G može trošiti dosta energije, pa će vam trebati uređaj koji može podnijeti dodatni pritisak na bateriju.

Cijena ostaje važan razlikovni čimbenik, a bit će još i veći kako jeftiniji 5G telefoni budu predstavljani krajem godine. U 2019. morali ste platiti od 700 do 1.200 dolara za vodeći 5G telefon. Čak i uz Galaxy Z Fold 4 koji košta 1.799 dolara (cijena koja ima više veze s njegovim sklopivim dizajnom nego s podrškom za 5G), raspon cijena za 5G telefone počeo je padati sa sve većim brojem 5G modela dostupnih za 500 dolara ili manje.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava