AUTONOMNA VOŽNJA

Musk najavio nadogradnju Teslinog softvera

Autor: Redakcija
event 04.05.2021.
Foto: Shutterstock

Elon Musk na Twitter profilu najavio je nadogradnju Full Self-Driving Beta (FSD) softvera koji se koristi za Teslu. Milijarder i inovator kratko je poručio da će nas nova verzija „raspametiti”.

Iza njegovog oduševljenja stoji najava da će za petnaestak dana ograničeni broj vozača Tesle moći koristiti FSD Beta V9.0, koji donosi velike promjene. Teslini automobili tako više ne bi trebali ovisiti o očitavanjima radara s vozila, već na računalnom vidu baziranom na kamerama s automobila. Testnu verziju softvera prvo će probati zaposlenici kompanije, a potom će se omogućiti većem broju vlasnika njihovih vozila. Iako je riječ o Full Self-Driving softveru, kao i u slučaju opcije autopilota, njena aktivacija ne znači da će vozač moći prepustiti kontrolu računalu, već i dalje mora imati ruke na volanu i koncentriran na vožnju.

Foto: Shutterstock / Na slici: Tesla Model 3

U SAD-u je dvoje ljudi poginulo kada je Teslin automobil izletio s ceste, a prve informacije američke policije govorile su da je automobilom upravljao autopilot. Iz Tesle su prvo demantirali da je autopilot bio aktiviran, no prema posljednjim informacijama čini se kako je jedna komponenta ovog asistenta u vožnji ipak bila aktivirana prije nesreće.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava