OGROMAN NAPREDAK

Mobitel koji se napuni za samo osam minuta!

Autor: Redakcija
event 02.06.2021.
Foto: Shutterstock

Kineska kompanija Xiaomi predstavila je tehnologiju punjenja baterija koja omogućuje da se baterija od nula do 100 posto napuni za samo osam minuta.

Da bi se baterija napunila do pola potrebe su samo tri minute.
Kineski proizvođač koji je zasjeo na tron najprodavanijih mobitela u Hrvatskoj u prva tri mjeseca ove godine nije precizirao kada će novu tehnologiju implementirati u svoje mobilne aparate.

Iako najavljuju revolucionarno brzo punjenje Kinezi u ovom trenutku nisu na prvom mjestu u segmentu najbržeg punjenja, ali su njihovi modeli svakako među mobitelima za čije punjenje treba jako malo vremena.

Za sad se najbrže puni baterija telefona Vivo iQOO 7 koji se napuni za 18 minuta, dok je Xiaomi Mi 10 Ultra odmah na drugom mjestu i napuni se za 22 minute. Za usporedbu Samsungov Galaxy S21 Ultra puni se za jedan sat i pet minuta, a daleko iza je Apple s IPhone 12 Pro Max kojem je potrebno najmanje jedan sat i 40 minuta za punjenje.

No vratimo se na Xiaomi koji je uz tehnologiju brzog punjenja putem kabela demonstrirao i HyperCharge tehnologiju bežičnog punjenja s kojom se mobitel napuni za 15 minuta. Za kapacitet od 10 posto napunjenosti dovoljno je telefon držati na podlozi za punjenje samo jednu minutu, dok 50-postotnu napunjenost baterija dosegne za sedam minuta.

Brzo punjenje međutim utječe na trajnost baterije pa na stranici Android Authority upozoravaju kako bi, barem u teoriji, takva tehnologija brzog punjenja mogla utjecati na povećano zagrijavanje baterije, što bi moglo utjecati i na njeno trajanje.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava