WINDOWS 11

Microsoft bi napokon mogao pojednostaviti imena svojih ažuriranja

Autor: Redakcija
event 24.08.2022.
Foto: Shutterstock

Kako je Microsoft „krstio” nadolazeće ažuriranje operativnog sustava Windows 11?

Izgleda da se Microsoft sprema nazvati svoje sljedeće veliko ažuriranje OS-a „Windows 11 2022 Update”. Aluzije na ovaj naziv pojavile su se u predfinalnim verzijama nadolazećeg izdanja Windowsa 11, trenutno nazvanog 22H2. Korisnik Twittera XenoPanther primijetio je novi naziv u aplikaciji Get Started koja se otvara kada instalirate novo računalo.

Doduše, ovaj termin bi mogao biti samo nominalan ili pak znači da Microsoft konačno pojednostavljuje svoje često zbunjujuće nazive ažuriranja za Windowse. Svjedočili smo raznim nazivima zadnjih godina, uključujući „Creators Update” za veliko ažuriranje sustava Windows 10, ali i običnije varijante kao što je „Windows 10 Ažuriranje za svibanj 2021.” te nedavni pridjevak „Windows 10 21H2”.

Microsoft je razmatrao nazivati svoja ažuriranja po životinjama ili ljudima, no odlučio je prijeći na sigurnije mjesečno imenovanje umjesto točkastih izdanja kao što Apple čini s iOS-om, iPadOS-om, watchOS-om i mnogim drugim ažuriranjima softvera. Prijelaz na samo godišnja imenovanja ažuriranja Windowsa 11 imao bi smisla ako Microsoft planira rjeđe izbacivati značajnije nove značajke.

Screenshot: @XenoPanther

Nedavno izvješće sugerira da je Microsoft odustao od planova za godišnje ažuriranje „23H2” za Windows 11 u 2023., umjesto toga dajući prioritet uvođenju novih značajki tijekom godine. Microsoft je nedavno izmijenio svoj program Windows Insider, dodajući više eksperimenata i značajki prototipa koji se testiraju daleko unaprijed. Ove bi promjene mogle dovesti do toga da se Microsoft vrati na trogodišnji ciklus izdanja za Windowse, s novom glavnom verzijom (Windows 12?) zakazanom za 2024. godinu.

U svakom slučaju, Microsoftovo sljedeće veliko ažuriranje za Windows 11 trebalo bi izaći 20. rujna. Windows 11 22H2 – ili potencijalno Windows 11 2022 Update – uključivat će brojna nova poboljšanja, poput mapi aplikacija u početnom izborniku, opcije „povuci” i „ispusti” (drag i drop) na programskoj traci te nove dodirne pokrete i animacije.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava