OD OSIJEKA DO DUBROVNIKA

Ljeto u Hrvatskoj uz Google Street View

Autor: Redakcija
event 02.08.2022.
Foto: Shutterstock

Od Županje pa do sve do obale – Googleovi Street View automobili ljetos ponovno stižu u Hrvatsku! Fotografirat će niz gradova i cesti u hrvatskim županijama, a vožnje počinju već danas, 2. kolovoza.

Google je najavio da će njihova Street View vozila u kolovozu obići velik broj hrvatskih gradova, otoka i autocesti kako bi obnovili fotografije na Google Kartama. Vožnje počinju od utorka, 2. kolovoza, a detaljnije informacije o trenutnim lokacijama i rasporedu njihovih automobila mogu se provjeriti na službenoj stranici.

Street View jedna je od popularnijih Googleovih funkcija, dostupna u više od 220 zemalja diljem svijeta – pa čak i na Antarktici. S tom funkcijom korisnici mogu razgledavati ulice, ceste te kulturne i prirodne znamenitosti u visokoj rezoluciji i 360 stupnjeva. Street View uključen je u aplikacijama Google Earth kao i Google Karte (Google Maps).

Korisnici Street Viewa u Hrvatskoj imaju priliku razgledati većinu hrvatskih gradova i turističkih odredišta, poput Zagreba, Pule, Zadra, Đakova i Malog Lošinja, ali i povijesne znamenitosti poput katedrale sv. Jakova u Šibeniku, Dioklecijanove palače u Splitu i dr. Od prirodnih znamenitosti dostupna su razgledavanja Nacionalnog parka Plitvička jezera i Parka prirode Papuk.

Iz Googlea ističu kako su svjesni da se infrastruktura u gradovima, ali i među gradovima, s vremenom mijenja i razvija, kao i da ponekad prirodne katastrofe ostave svoj trag, pa fotografije treba redovito ažurirati. Nove fotografije pomoći će korisnicima da se još bolje orijentiraju i lakše planiraju putovanja s ažuriranim snimkama.

Dodaju i da ulažu maksimalne napore kako bi zaštitili privatnost, a istodobno omogućili svim korisnicima prednosti usluge Street Viewa. Svakoj objavi prikupljenih fotografija prethodi obrada pomoću posebne tehnologije koja zamućuje lica ljudi i oznake registarskih pločica kako se ne bi mogli identificirati. Usto, Street View ima i opciju uklanjanja označenih fotografija, koje korisnici mogu prijaviti pritiskom na tipku ‘Report a problem’ u donjem lijevom kutu.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava