Instagram planira izbaciti konkurenta Twitteru već ljetos

Autor: Redakcija
event 23.05.2023.
Foto: Shutterstock

Prema Bloomberg Newsu, Instagram, u vlasništvu Meta Platforms, planira pokrenuti novu tekstualnu aplikaciju koja će izravno konkurirati Twitteru.

Kompanija je trenutačno u fazi testiranja proizvoda s influencerima i odabranim kreatorima sadržaja. Međutim, Meta Platforms nije odmah odgovorila na komentar o ovom razvoju događaja.

Kako bi procijenila interes i prikupila povratne informacije, Meta se obratila agencijama za talente i slavnim osobama, pozivajući ih da isprobaju ranu verziju aplikacije. Alex Heath, novinar The Vergea, spomenuo je da se aplikacija gradi na platformi Instagram, ali će također biti kompatibilna s drugim aplikacijama poput Mastodona, kao što je u biltenu istaknula Lia Haberman, koja podučava društveni i influencer marketing na Sveučilištu u Kaliforniji, Los Angeles (UCLA).

S nedavnim sudjelovanjem Elona Muska u kaotičnom preuzimanju Twittera, neki su korisnici počeli istraživati alternativne platforme, stvarajući priliku na tržištu.

Kako piše gđa Haberman, Meta Platforms ima povijest uzorkovanja i rekreiranja značajki iz drugih aplikacija i alata trećih strana na temelju njihovog predviđanja korisničkih preferencija. Spomenula je da je Musk izrazio svoju viziju transformacije Twittera u multifunkcionalnu aplikaciju s raznim značajkama osim informativnih postova. S obzirom na Metinu dosadašnju povijest posuđivanja ideja od drugih platformi, vjerojatnije je da će oni biti prvi koji će to postići konsolidacijom različitih iskustava na kojima rade.

Meta razmatra svoju vlastitu tekstualnu aplikaciju od ožujka, a očekuje se da će ugledati svjetlo dana već u lipnju – prema izvorima koji su upoznati s tim pitanjem.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava