KONVERGENCIJA DRUŠTVENIH MREŽA SE NASTAVLJA

Meta razmatra pokrenuti društvenu mrežu nalik Twitteru

Autor: Redakcija
event 14.03.2023.
Foto: Shutterstock

„Isprobavamo samostalnu, decentraliziranu društvenu mrežu za dijeljenje tekstualnih objava”, rekao je glasnogovornik tvrtke u izjavi za publikaciju Variety.

Matična tvrtka Facebooka i Instagrama mogla bi lansirati novu društvenu mrežu kao alternativu Muskovom Twitteru.

„Vjerujemo da postoji prilika za odvojeni prostor u kojem kreatori i javne osobe mogu dijeliti pravovremene novosti o svojim interesima”, kaže Metin predstavnik, dodajući da tvrtka nema za podijeliti više informacija o budućoj društvenoj mreži. Web stranica Moneycontrol prva je izvijestila o potencijalnoj Meta usluzi, koja nosi kodno ime P92.

Nova aplikacija temeljila bi se i bila interoperabilna s okvirom koji pokreće Mastodon, usluga sličnu Twitteru koja je pokrenuta 2016. te doživjela značajan porast popularnosti nakon što je Elon Musk preuzeo Twitter u listopadu 2022.

Pod Muskovom „palicom”, Twitter je dramatično „srezao” svoju radnu snagu kako bi smanjio troškove. Tvrtka je imala oko 7500 zaposlenika u trenutku akvizicije, a sada se procjenjuje da ih ima manje od 2000. Musk je također pokušao povećati prihod od pretplata putem Twitter Bluea, koji će ubuduće biti jedini način na koji pojedinci mogu postati verificirani.

Dok ne saznamo hoće li Meta izrealizirati novu tviterašku društvenu mrežu, podsjetimo da je tvrtka već krenula kopirati ideje konkurencije. Prošlog mjeseca uveli su uslugu pretplate za korisnike Instagrama i Facebooka pod nazivom Meta Verified, koja uključuje plavu kvačicu verifikacije i druge pogodnosti.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava