ELON MUSK:

Twitter bi mogao imenovati novog izvršnog direktora do kraja 2023.

Autor: Redakcija
event 16.02.2023.
Foto: Shutterstock

„Pretpostavljam da bi kraj godine bio dobar trenutak da nađemo nekog drugog da vodi tvrtku.”

Izvršni direktor Twittera Elon Musk kaže da bi mogao biti spreman odstupiti s čelnog mjesta društvene mreže do kraja 2023., odnosno godinu dana otkako su milijuni korisnika Twittera glasali za njegovu ostavku u toj ulozi – anketa za koju je Musk rekao da će ispoštovati.

„Moram stabilizirati organizaciju i samo se pobrinuti da bude na financijski zdravom mjestu tako da je plan za proizvodnju jasno postavljen”, rekao je Musk putem videopoziva na Samitu svjetske vlade u Dubaiju.

„Mislim da bi trebala biti u stabilnom položaju krajem ove godine”, tvrdi Musk. Nije dao nikakve naznake tko bi mogao preuzeti tu ulogu, ali je nakon intervjua objavio šaljivu fotografiju svog psa Flokija kako sjedi za direktorskim stolom s opisom: „Novi CEO Twittera je nevjerojatan.” Različite publikacije, uključujući Bloomberg i CNBC, izvijestile su da je posljednjih mjeseci u tijeku potraga za izvršnim direktorom, ali nisu definirani potencijalni kandidati.

Musk je bio izvršni direktor pošto što je krajem listopada kupio Twitter za 44 milijarde dolara. Njegov mandat često je bio nepredvidljiv, obilježen dijeljenjem brojnih otkaza, naglim uvođenjem novih politika i masovnim padom prihoda oglašivača. Nedavno je Musk bio fiksiran na popularnost svojih objava te je navodno otpustio inženjera koji je pokušao objasniti zašto njegove impresije na tvitovima opadaju.

Međutim, i nakon što odstupi s mjesta direktora, Musk kaže da planira nastaviti voditi Twitterove timove za softver i servere.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava