ALTERNATIVNA DRUŠTVENA MREŽA

Instagram dao prvi pogled na svog konkurenta Twitteru – Threads

Autor: Redakcija
event 03.07.2023.
Foto: Shutterstock

Meta je ovog vikenda u određenim regijama iznenada predstavila novu tekstualnu aplikaciju Threads u Trgovini Google Play.

Bilo da je riječ o slučajnosti ili testnom izdanju, tajming je svakako zanimljiv s obzirom na ograničenje pregleda tvitova (600 dnevno ako ste neverificirani korisnik) koje je netom postavio izvršni direktor Musk.

Prema istraživaču aplikacija Alessandru Paluzziju, promotivne slike sugeriraju da će Threads omogućiti korisnicima da prenesu svoja Instagram korisnička imena na ovu novu platformu, koja je usredotočena na rasprave temeljene na razgovorima i otvara čavrljanje putem izravnih poruka široj publici. U suštini je poput Twittera, ali uz značajku Instagram Direct. Aplikacija Threads se u Trgovini Play opisuje kao platforma gdje se zajednice okupljaju da rasprave o raznim temama i povežu se sa svojim omiljenim kreatorima i drugim istomišljenicima.

Čini se da Meta svoju aplikaciju prezentira kao sažeti opis Twittera. Kompanija već neko vrijeme radi na konkurentnoj tekstualnoj platformi, isprva istraživajući ideju decentralizirane društvene mreže za dijeljenje tekstualnih ažuriranja (originalno pod nazivom Projekt 92). Međutim, fokus se pomaknuo te Meta sada koristi popularnost Instagrama kako bi stvorila održivu alternativu Twitteru.

Ovaj bi se potez mogao svidjeti onima koji nisu zadovoljni nedavnim promjenama koje je uveo Elon Musk. Izvjesno je da će korisnici Twittera, osobito oni koji prate trending teme, pogođeni novim ograničenjima jedva čekati pronaći novu platformu za tekstualne objave.

Iako Meta još nije objavila službeni datum lansiranja aplikacije, ovo kratko pojavljivanje u Trgovini Google Play vjerojatno znači da je službeni debi na pomolu.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava