BUDUĆNOST SADA

Huawei 5G kamion demonstrirao kako tehnologija mijenja svijet

Autor: Redakcija
event 22.11.2021.
Foto: Huawei

Huawei je u Zagrebu izložio svoj 5G kamion u kojem je prikazao najnovija digitalna rješenja nastala primjenom 5G mreže. Svi posjetitelji imali su priliku zakoračiti u budućnost i isprobati najnoviju tehnologiju te mnoštvo vrhunskih gadgeta.

Kamion je dio Huaweijeve putujuće izložbe pod nazivom „Lighting Up the Future“ čiji je cilj upoznati javnost s inovativnim tehnologijama i rješenjima koji pomažu razvoju cjelokupnog društva.

5G kamion demonstrirao je mogućnosti novih tehnologija, koje će postati naša svakodnevica poput potpune automatizacije rada, digitalne komunikacije na multi-cloud-u, Internet stvari (IoT) te umjetne inteligencije koja će u domovima potpuno promijeniti svakodnevni život.

Foto: Huawei

Svima koji su posjetili 5G kamion, Huawei je pripremio i virtualno iznenađenje. U okviru Tech4All programa kompanija je na interaktivan način predstavila i približila projekt kojim se na različitim primjerima primjene tehnologije pokazuje njena korisnost za društvo i okoliš. Svi posjetitelji 5G kamiona su mogli rješavati razne zadatke te saznati najnovije informacije vezane za projekt, ali i isprobati 5G edukativnu aplikaciju zasnovanu na cloud-u i proširenoj stvarnost (AR). Većina posjetitelja iskušala je svoje vještine i u multiplayer igrama uz VR tehnologiju i 5G mrežu.

Huawei je tom prilikom istaknuo kako 5G tehnologija napreduje velikom brzinom, a sve veći broj ljudi uviđa njezine prednosti i veliki potencijal.

„Potpuna povezanost i digitalizacija postaju naša svakodnevica. Nove tehnologije poput 5G-a, umjetne inteligencije i računarstva u cloudu sve se brže razvijaju. Ove tehnologije postat će temelj održivog ekonomskog razvoja jer se njima povećava proizvodnja i produktivnost velikog broja industrija“, rekao je glavni direktor Huaweija u Hrvatskoj Kevin Qiming Zhang.

Foto: Huawei

Huawei je globalni pružatelj infrastrukture i pametnih uređaja informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT). S integriranim rješenjima u četiri ključne domene – telekomunikacijskim mrežama, IT-u, pametnim uređajima i uslugama u oblaku – predani smo tome da digitalno donesemo svakoj osobi, domu i organizaciji za potpuno povezan, inteligentan svijet.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava