PONOVNO NAJBOLJI

HT osvojio nagrade na najbolju i najbržu fiksnu i mobilnu mrežu

Autor: Redakcija
event 01.07.2022.
Foto: Hrvatski Telekom

Po peti put, Hrvatski Telekom osvojio je umlaut „Best in Test” nagradu za najbolju mobilnu mrežu, a drugu godinu zaredom i za najbolju fiksnu mrežu, potvrdivši tako svoju vodeću poziciju na tržištu.

Hrvatski Telekom učvrstio je svoj položaj vodeće mreže u Hrvatskoj osvojivši ponovno obje nagrade za najbolju i najbržu fiksnu i mobilnu mrežu, tvrtka je naglasila u službenoj objavi za medije.

Nagrade su rezultat analize koja je provedena na više od 39 milijuna uzoraka prikupljenih od svih pružatelja mobilnih i fiksnih širokopojasnih usluga u Hrvatskoj u šestomjesečnom razdoblju između prosinca 2021. i lipnja 2022. Osvojene nagrade odražavaju stvarno korisničko iskustvo, pri čemu je HT postigao najviši rezultat u mobilnoj i fiksnoj širokopojasnoj mreži, ostvarujući u oba segmenta bolje rezultate nego prošle godine, osobito u fiksnoj mreži gdje je zabilježen 27 posto bolji ukupni rezultat.

„Hrvatski Telekom je još jednom potvrdio status vodeće mreže u Hrvatskoj, a priznanje je tim značajnije jer dolazi kao rezultat stalnog povećanja kvalitete i brzine pristupa internetu te poboljšanja korisničkog iskustva. Tome svjedoči i rekordno uvođenje optike drugu godinu zaredom, prvi puta ikad s više od čak 100,000 novih FTTH priključaka u jednoj godini, a što je bilo popraćeno i udvostručenjem brzina optičke mreže, dok smo u mobilnoj mreži, gdje smo već poslovično jedna od najbržih mreža u Europi, dodatno povećali pokrivenost 5G mrežom na gotovo 100 gradova i više 2 milijuna stanovnika, osiguravajući gigabitne brzine diljem Hrvatske. U skladu s našom strategijom nastavljamo ulagati u mrežnu infrastrukturu doprinoseći izravno razvoju hrvatskog društva, poslovanja i gospodarstva”, izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!    Sve vijesti

    Podržava