Hrvatska IT tvrtka Q ostvarila suradnju s popularnim britanskim časopisom

Autor: Redakcija
event 30.10.2023.
Foto: Shutterstock

Q trenutačno posluje na više od 20 tržišta diljem svijeta. Prema ocjeni Clutcha, vodeće svjetske agencije za rangiranje IT kompanija, ubraja se u najbolje web development tvrtke na globalnoj razini.

Tvrtka Q agency ponovno bilježi veliki poslovni uspjeh izvan granica Hrvatske, ovog puta ostvarivši partnerstvo s poznatim britanskim tabloidom The Sun radi poboljšanja korisničkog iskustva.

The Sun je jedan od vodećih britanskih medijskih brendova koji kroz svoja tiskana i digitalna izdanja dopire do 31,1 milijun čitatelja mjesečno. Q će raditi na razvoju primarnih funkcionalnosti The Sun web portala te održavanju platforme i mobilnih aplikacija. Sva njihova rješenja bitno će poboljšati iskustvo čitatelja kao i cjelovit digitalni izgled medija.

„Za nas je ovo veliki izazov jer radimo na zaista velikoj i značajnoj platformi. Sve što radimo utječe na milijune ljudi koji čitaju The Sun i koriste njihove softverske pakete. Kompleksnost ovog projekta pomaže nam da rastemo jer učimo puno novih stvari koje ćemo moći primjenjivati u budućnosti“, prokomentirao je glavni tehnološki direktor Q-a, Hrvoje Gorajščan.

Glavni dio posla čini razvoj i implementacija korisničkih računa na kojima čitatelji upravljaju postavkama i pretplatama. Osim toga, radi se na poboljšanju korisničkog iskustva kroz cjelovitu optimizaciju programa i novi UX dizajn. Platforma će dobiti newsletter, a već je implementiran help hub za pomoć pri korištenju.

„The Sun i njegovi čitatelji, zahvaljujući ovoj suradnji, dobit će najnaprednija i najmodernija rješenja u digitalnom izdavaštvu. Radujemo se optimiziranom korisničkom iskustvu nakon suradnje s Q timom”, izjavila je Catherine Liggins, voditeljica isporuke za The Sun.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava