GOOGLE STATISTIKA

Hrvatima su od pandemije zanimljiviji nogomet, politika i turska sapunica

Autor: Marina Šunjerga
event 13.12.2021.
Foto: Shutterstock

Svake godine Google objavljuje najtraženije pojmove na tražilici, a po statistici apsolutno najpopularnijeg pretraživača na domaćem tržištu Hrvatima je na prvom mjestu nogomet, a slijede ga politika i turska sapunica.

Tako smo u Hrvatskoj smo najviše pretraživali pojam „Euro”. Nije to iznenađenje s obzirom na to da je Hrvatska igrala na europskom prvenstvu u nogometu, ali i zbog kampanje o uvođenju valute euro u domaće gospodarstvo. Imali smo i lokalne izbore, pa je pojam „izbori” visoko na listi, točnije na drugom mjestu.

Ipak, iznenađenje je da se na Googleu više pretraživao pojam „Ambasadorova kći”, što je naziv aktualne turske serije na nacionalnoj televiziji, nego pojam „COVID potvrda”. Pandemija je tako Hrvatima manje zanimljiva od sapunica.

Potom slijedi neizostavna poveznica s pandemijom, pojma „COVID potvrda”. Među deset najtraženijih pojmova je i nogometni klub Dinamo, naročito utakmica zagrebačkih plavih i legendarnog Tottenhama i planetarno popularna serija Squid Game. Južnokorejska serija bila je najpopularnija serija u cijelom svijetu, ali u Hrvatskoj je na drugom mjestu netom nakon spomenutog turskog uratka.

U deset najpretraživanijih pojmova u Hrvatskoj su čak tri nogometna događaja pa se tako na listi našla i kvalifikacijska utakmica za svjetsko prvenstvo u Kataru s Rusijom. Možemo dakle slobodno zaključiti da je u Hrvatskoj nogomet zaista najvažnija stvar, možda čak i ne sporedna.

Zanimljivo je da se među najtraženijim pojmovima našlo i ime preminulog novosadskog glazbenika Đorđa Balaševićeva koji je u Hrvatskoj imao vjernu publiku, ali o čijoj su smrti mediji izvještavali danima.
Po Googleu najpopularniji film je Južni vjetar: Ubrzanje, izvrstan nastavak istoimenog filma i serije, koji još uvijek igra u kinima, dok je na trećem mjestu još jedan uradak srpske kinematografije – film Toma, u režiji Dragana Bjelogrlića, o legendarnom kafanskom pjevaču Tomi Zdravkoviću.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava