(NE)SIGURNOST

Hakirani podaci 92 posto članova LinkedIn-a

Autor: Redakcija
event 01.07.2021.
Foto: Shutterstock

Brojevi mobitela, adrese stanovanja, geolokacijski podaci, plaće korisnika te brojni drugi osobni i privatni podaci korisnika LinkedIna pokradeni su i pušteni u prodaju na dark webu, objavio je RestorePrivacy.


Riječ je o sigurnosnom proboju kojim su kompromitirani podaci više od 700 milijuna korisnika LinkedIna, koji ukupno ima 752 milijuna korisnika, odnosno kompromitirani su podaci više od 92 posto korisnika te poslovno-društvene platforme. Haker koji je zloporabom službenog LinkedInovog API-ja skinuo sve te podatke, kako izvještava RestorePrivacy, objavio je uzorak ukradenih podataka od milijun korisnika, a provjerom se utvrdilo da su ti podaci autentični i aktualni. Slična metoda krađe podataka dogodila se i u travnju ove godine kad su kompromitirani podaci 500 milijuna korisnika LinkedIna.

RestorePrivacy je kontaktirao i samog hakera putem jednog od hakerskih foruma te su tako i doznali da je on iskoristio LinkedInov API za berbu informacija koje korisnici unose na svoje profile. Među ukradenim podacima ne nalaze se i zaporke korisničkih računa, no ukradeni podaci i dalje se mogu iskoristiti za krađu identiteta te uvjerljive phishing prijevare pomoću kojih se onda može doći i do tih podataka.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava