Google želi pomoći programerima da stvore iskustva poput novog „imerzivnog” prikaza Karti

Autor: Redakcija
event 10.02.2023.
Foto: Shutterstock

Tehnologija koja stoji iza Googleovog novog sveobuhvatnog prikaza u Google Kartama sada je dostupna za korištenje developerima.

Google želi olakšati drugima stvaranje moćnih iskustava mješovite stvarnosti službenim izdanjem novog Google Cloud alata: „Immersive Stream for XR”. Alat vam omogućuje skeniranje QR koda ili klik na link za pristup iskustvu mješovite stvarnosti, a iza kulisa, grafičke procesne jedinice (GPU-ovi) Google Clouda će hostati, renderirati i streamati ta iskustva na vaš uređaj, kako piše u postu na blogu.

Google kaže da već koristi tehnologiju za svoj novi imerzivni prikaz u Google Kartama, koji vam omogućuje da pogledate 3D model određenih gradova prekriven detaljima poput prometa i obližnjih restorana. No tvrtka također ističe druge načine korištenja Immersive Streama za XR, poput postavljanja virtualnog namještaja u proširenu stvarnost ili pregleda virtualnih automobila tijekom kupovine.

Immersive Stream za XR prvi je put najavljen na I/O konferenciji 2022., ali osim njegove široke dostupnosti, Google je u četvrtak također otkrio da sada podržava sadržaj izrađen u Unreal Engineu 5. Unreal Engine postaje sve popularniji među programerima igara, ali koristi se i za mnoge druge aplikacije, a dodatak podrške za UE5 mogao bi biti blagodat za programere koji žele iskoristiti Immersive Stream za XR.

Međutim, Googleove daljnje ambicije za mješovitu stvarnost pomalo „vise u zraku” sada kada je poznato da će potpredsjednik Google Labsa Clay Bavor napustiti tvrtku u ožujku. Google ne planira zamijeniti Bavora; umjesto toga, njegove će zadaće biti podijeljene drugim rukovoditeljima u tvrtki.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava