IZVJEŠĆE CANALYSA:

Globalno tržište pametnih telefona pretrpjelo pad od 10% na godišnjoj razini u drugom kvartalu 2023.

Autor: Redakcija
event 02.08.2023.
Foto: Shutterstock

Ovo označava osmi uzastopni kvartalni pad na tržištu pametnih telefona. Ipak, primjećuje se pozitivan trend.

Canalys je izvijestio da su globalne isporuke pametnih telefona pale za 10 posto na godišnjoj razini u razdoblju od travnja do lipnja. Ovaj pad pokazuje blagi napredak u usporedbi sa smanjenjem od 12 posto zabilježenim u prvom kvartalu 2023. U izvješću je istaknuto da su se prodavači pametnih telefona usredotočili na čišćenje zaliha uz prodajne poticaje za promicanje prodaje starijih modela, stvarajući prostor za nadolazeća lansiranja.

Samsung je zadržao svoju poziciju vodećeg globalnog proizvođača pametnih telefona s tržišnim udjelom od 21 posto, neznatno niže u odnosu na 22 posto u prvom kvartalu. Slijedi Apple sa 17 posto tržišnog udjela, bilježeći sekvencijalni pad od 4 postotna boda.

Osim dva lidera, bilo je znakova oporavka u isporukama pametnih telefona zbog stabilizacije makroekonomskih uvjeta i ciljanih marketinških napora. Xiaomi je osigurao treće mjesto s 13 posto tržišnog udjela, što označava povećanje od 2 postotna boda u usporedbi s prethodnom godinom, a potaknuto popularnošću svojih modela marke Redmi.

Foto: Canalys, srpanj 2023.

Oppo, uključujući OnePlus, zadržao je četvrtu poziciju s 10 posto tržišnog udjela, zahvaljujući uspješnosti na ključnim tržištima Azije i Pacifika. Vivo se smjestio na petom mjestu s udjelom od 8 posto, vođen uspjehom svojih pristupačnih modela Y serije.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava