NOVA INVESTICIJA

Feelsgood uložio preko 2,25 milijuna kuna u domaći startup BiteMe Nutrition

Autor: Redakcija
event 28.03.2022.
Foto: BiteMe Nutrition / Na fotografiji: tim

Hrvatski fond rizičnog kapitala za investiranje s društvenim učinkom, Feelsgood, uložio je više od 2,25 milijuna kuna odnosno 300.000 eura u zagrebački startup BiteMe Nutrition.

Time se Feelsgood pokazao kao najveći pojedinačni ulagač u investicijskoj rundi ukupne vrijednosti od 330 tisuća eura. Sudjelovali su i manji ulagači, uključujući Igora Draškovića, aktivnog ulagača u veganske brendove i suvlasnika i izvršnog direktora tvrtke Draco te Maju Švener, uspješnu poduzetnicu i osnivačicu portala Ličila.si.

BiteMe Nutrition razvija 100 % prirodne prehrambene proizvode namijenjene sportašima, rekreativcima i osobama koje njeguju zdrav način života, a plasman investicijskog fonda trebali bi iskoristiti za širenje prodajnih kanala i osvajanje novih tržišta. Iz fonda su komunicirali da je ključno kod odluke bilo to što BiteMe Nutritionovi proizvodi potiču zdraviju prehranu potrošača, rad certificiranih proizvođača organskih proizvoda te brinu o očuvanju prirode. Slovenska obiteljska tvrtka Medex bila je prvi investitor u BiteMe Nutrition, što je doprinijelo snažnoj prisutnosti proizvoda pod brendom BITE ME (Raw Bar i Lava Cookies) i na susjednom tržištu. Osim u Hrvatskoj i Sloveniji, nalaze se i na policama u Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj, Poljskoj, Hong Kongu, Grčkoj i Estoniji.

„Ovu značajnu investiciju shvatili smo kao poticaj da nastavimo graditi priču kojom želimo potaknuti promjene u prehrambenim navikama aktivnih osoba – i na globalnoj razini. No, osvještavanje koliko su važni visoki standardi kvalitete u prehrani te prirodne bezglutenske namirnice samo je dio naše svrhe, ali i šireg razumijevanja povezanosti s okolišem“, istaknuo je Edo Mujkić, suosnivač i izvršni direktor BiteMe Nutritiona.

Osnovna misija fonda Feelsgood upravo je ulaganje u mlade i perspektivne tvrtke u Hrvatskoj i Sloveniji, koje svojim poslovanjem donose pozitivnu promjenu u društvu zadovoljavajući barem jedan globalni cilj UN-a za održivi razvoj. Fond je u cijelosti razvijen u Hrvatskoj, a i sav investicijski kapital od otprilike 30 milijuna eura nalazi se našoj zemlji.

„Svidjela nam se njihova hrabrost i strast, ali i odlučnost da dokažu da su naša dobrobit i zdravlje usko povezani s očuvanjem prirode i okoliša. Tu je i predanost fonda Feelsgood ulaganju u kompanije koje promiču jednakost spolova, s obzirom na to da je Petra Mihalić suosnivačica BiteMe Nutritiona“, istaknuo je Feelsgoodov voditelj tržišta, Tilen Šarlah.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava