Ericsson i Tehničko sveučilište u Sofiji surađuju da pripreme studente za 5G budućnost

Autor: Redakcija
event 10.11.2022.
Foto: Shutterstock

Bugarska je prva zemlja u kojoj Ericsson implementira svoj globalni 5G sveučilišni program kao izborni predmet u nastavnom planu i programu studenata 3. i 4. godine preddiplomskog kao i studenata 1. godine diplomskog studija.

Ericsson i Tehničko sveučilište u Sofiji postali su partneri u pokretanju programa Ericsson Educate: 5G Sveučilište u Bugarskoj s ciljem podizanja digitalnih vještina, znanja i svijesti o 5G-u i novim tehnologijama među studentima Sveučilišta.

Program omogućuje 64-satnu detaljnu obuku o 5G tehnologiji i standardima. Održavat će ga na bugarskom jeziku profesori s Fakulteta za telekomunikacije na temelju Ericssonovih nastavnih materijala koji pokrivaju 5G RAN, 5G Core i 5G Cloud. Tečaj će trajati dva semestra unutar akademske godine 2022./2023.

5G je platforma za usluge i inovacije, koja ima sposobnost pozitivnog utjecaja na društva, gospodarstva, ljude i okoliš. U vidu sve veće digitalizacije raznih industrija, vlade, industrije i akademski sektor moraju surađivati ​​kako bi izgradili kvalificiranu radnu snagu spremnu za 5G.

Ova 5G obrazovna suradnja s Tehničkim sveučilištem u Sofiji predstavlja značajan korak naprijed u smjeru izgradnje radne snage spremne za industriju u Bugarskoj kroz strateška javno-privatna partnerstva. Mladi talenti koji će proizaći iz ovih tečajeva igrat će ključnu ulogu u ubrzavanju bugarskih inicijativa za digitalnu transformaciju, pomažući u pokretanju sljedećeg vala održivog i uključivog socioekonomskog razvoja u Bugarskoj, vođenog znanošću, tehnologijom i inovacijama.

Antonio Passarella, voditelj odjela za zapadni Balkan u Ericssonu

Profesor Ilija Iliev, dekan Fakulteta za telekomunikacije Tehničkog sveučilišta u Sofiji, izjavio je:

Zadovoljstvo nam je surađivati s Ericssonom kako bismo riješili postojeće nedostatke u vještinama i pripremili studente da budu spremni za 5G da bi mogli igrati pozitivnu ulogu u poticanju digitalne ekonomije. Također smo vrlo ponosni što je Ericsson ukazao povjerenje Fakultetu za telekomunikacije da provede globalni 5G sveučilišni program (…). Cilj ovog programa je pomoći studentima da dubinski razumiju utjecaj 5G.a na poslovanje, procese, kompetencije i modele, kao i socio-tehničko-ekonomsku paradigmu.

Ericsson se kroz svoju globalnu obrazovnu inicijativu Connect To Learn obvezao pozitivno utjecati na milijun djece i mladih do 2025. godine pružanjem pristupa programima za digitalno učenje i razvoj vještina.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava