Emma Raducanu održala prvi 5G teniski trening – kao hologram!

Autor: Redakcija
event 25.04.2023.
Foto: Shutterstock

Agencija za sportsku produkciju Wing radila je s Vodafonovom 5G mrežom kako bi omogućila britanskoj teniskoj zvijezdi Emmi Raducanu da održi holografski trening.

Mlada prvakinja US Opena iz 2021. trenirala je Sama Claguea (14) i T’nae Diamond Paisley (12), koji su bili u Londonu, u stvarnom vremenu u obliku 3D holograma iz svog trening kampa u Abu Dhabiju.

U režiji Willa Inghama i produkciji Owena Coxa, događaj 4000 Mile Holo5Gram Coach nastavak je Vodafoneovog eventa potpisivanja autograma na daljinu putem 5G-a iz srpnja 2021. – 8000 Mile Auto5Graph s ragbi-klubom British & Irish Lions – i prva je društvena kampanja isporučena kao sedam 1:1 klipova optimiziranih za Instagram. Obje kampanje osmislio je i proveo Wing.

Sve je realizirano pomoću najnovije tehnologije kamere koja šalje 4K HDR video uživo iz Abu Dhabija preko superbrze, niske latencije Vodafone 5G do dualnih 4k laserskih projektora ultra visokog lumena u Wimbledonu udaljenom preko 4000 milja (oko 6.500 km). Feed je zatim projiciran na hologram visoke razlučivosti 14×10 m, „bez kašnjenja” između lekcije u Abu Dhabiju i njezinog 5G holograma na terenu u londonskom AELTC Community Tennis Centeru (Vodafone je službeni partner AELTC-a kao i Wimbledona).

Will Ingham, osnivač i kreativni direktor Winga rekao je:

Ovakvi nam projekti doista omogućuju pomicanje granica i stvaranje jedinstvenih svjetskih prvih trenutaka spajanjem svjetova tehnologije i kreativnosti, oživljavanjem ‘stvarnih’ demonstracija koji imaju pravo značenje za navijače i svijet sporta. Omogućivanje treninga na daljinu na tako jedinstven način bio je veliki izazov za cijelu agenciju, ali mi smo stvarno uživali.

Novo istraživanje Vodafonea otkrilo je da gotovo polovica Britanaca (47 %) vjeruje da bi budući napredak tehnologije mogao poboljšati način na koji djeca uče igrati tenis, a 43 % njih smatra da bi to moglo promijeniti način na koji se upoznaju sa sportom.

Dr. Ian Pearson, futurolog, predviđa da tehnologija kao što je Vodafone 5G ima potencijala otvoriti beskrajne mogućnosti za tenis u budućnosti.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Sjedište:
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava